Trandafiri din foietaj cu mere

Portii
6
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Trandafiri din foietaj cu mere

Ingrediente

  • 1 foaie de aluat foietaj
  • 3 mere
  • zeama de la 1 lamaie
  • scortisoara
  • 200 ml apa
  • zahar pudra

Mod de preparare

Spalam cele 3 mere. Le taiem pe jumatate si le curatam de samburi. Taiem jumatatile in feliute subtiri. Intr-o craticioara punem sucul de lamaie si apa. Adaugam feliutele de mere si punem craticioara pe foc. Lasam feliutele inca aproximativ 3 minute dupa ce apa a dat in clocot. Feliutele trebuie sa fie putin moi, cat sa fie manevrabile. Presaram faina pe masa de lucru. Inainte sa folosim aluatul, trebuie sa il tinem la temperatura camerei. Intindem aluatul de foietaj cu un facalet. Cu un cutit, taiem fasii de 3-4 cm. Pe fiecare fasie de foietaj, asezam feliile de mere (scurse) usor suprapuse. Presaram scortisoara dupa gust. Rulam usor strans si cu grija, rezultand astfel un trandafir. Asezam fiecare trandafir intr-o tava de copt pentru briose. Preincalzim cuptorul la 180 grade C si coacem timp de 20-25 de minute. Ii servim cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Desert prajitura Nicoleta
Bucataras.RO

Desert prajitura Nicoleta

La multi ani, leoaica Nicoleta, ''surora'' noastra draga si iubita. La multi ani tuturor sarbatoritilor de Sfantul Nicolae !

Desert prajitura Nicoleta
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!