Tortul Meu Snickers

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Tortul Meu Snickers

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 100 g faina
  • un praf de copt
  • Crema:
  • 250 g alune nesarate coapte
  • un pachet unt
  • 10 linguri zahar
  • 6 galbenusuri
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida (smantana) fulgi ciocolata pt ornat

Mod de preparare

Pentru blat mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecam faina cu nuca macinata si praful de copt. Peste albusurile spuma adaugam putin cate putin din amestecul de faina si nuci, amestecand usor.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda (24cm) in care am pus hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt.

Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in doua pe orizontala.

Topim ciocolata alba cu 100 ml frisca lichida. Asezam folie alimentara in tava in care am copt blatul, punem prima bucata de blat si turnam ciocolata alba calda. Lasam sa se raceasca, apoi introducem la rece pana se intareste.

Pentru crema mixam bine galbenusurile cu 4 linguri de zahar. Maruntim alunele (eu am macinat o parte, o parte le-am lasat bucati mai mari).

Caramelizam 6 linguri de zahar, apoi adaugam treptat untul taiat bucati. Daca se intareste zaharul lasam sa fiarba pana se topeste. Adaugam galbenusurile mixate amestecand energic, apoi adaugam si alunele. Fierbem pana se intaraste crema, amestecam continuu.

Lasam crema sa se raceasca. Jumatate din crema o punem peste stratul de ciocolata alba, apoi punem blatul al doilea si peste el restul de crema. Lasam la rece pana pregatim ciocolata neagra.

Topim ciocolata neagra cu 100 ml frisca lichida, scoatem tortul din forma si turnam ciocolata neagra peste ultimul strat de crema, lasand sa curga si pe margini.

Ornam cu fulgi de ciocolata. Introducem tortul la rece pentru cateva ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Tort rulada de caise cu ciocolata
Bucataras.RO

Tort rulada de caise cu ciocolata

V-am tot aratat zilele trecute acest tort si m-am gandit ca a venit vremea sa va zic si cum l-am facut. E un tort aniversar...

Tort rulada de caise cu ciocolata
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola