Tort Victoria

Complexitate
redusa
Tort Victoria

Ingrediente

  • 140 g de unt, moale
  • 140g de zahar fin
  • 2 oua
  • 140g de faina obisnuita
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1-2 linguri de lapte
  • pentru umplutura
  • 100g de unt, foarte moale
  • 140g de zahar pudra
  • plus extra pentru presarat
  • 150 de grame nuca de cocos rasa
  • 2-3 linguri gem de capsune sau de zmeura
  • bombonele
  • zahar colorat
  • fructe pentru decor

Mod de preparare

Va prezint o reteta cu care eu am castigat un concurs organizat de GoodFood.
La reteta din revista GoodFood eu am mai adaugat ceva si am facut o fata zambitoare. Am sa va zic ce am adaugat pentru fata zambitoare: 2 boabe de struguri ca ochi, 1 jumatate de capsuna pentru nas si 3 jumatati de capsuni pentru gura.

Inainte de a pregati ingredientele m-am spalat pe maini, si mi-am prins parul cu o bentita.
Apoi am pregatit ingredientele:

Mod de preparare
• 1. Am rugat-o pe nasa mea sa incalzeasca cuptorul la 180˚ c/gaz 4.
Eu am uns cu unt doua forme de tort.
Apoi eu am batut untul şi zaharul cu mixerul pana am obtinut o crema.

Am adaugat treptat ouale, faina si praful de copt.
Apoi am adaugat suficient lapte compozitiei, astfel incat sa se scurga repede de pe lingura.
Am gustat compozitia.

Am turnat aluaturile in cele doua forme si nasa mea a dat cuptorul 20 de minute sau pana cand o scobitoare, infipta in aluat, iese curata.
Nasa a taiat pe margini.

Apoi am uns primul strat, apoi am intins unul din gemuri de capsuni.
Apoi am pus al doilea blat deasupra şi am apăsat până cand crema de unt iese un pic în afara marginilor. Am adaugat si nuca de cocos rasa.

Acum am presat bombone, cu ajutorul unui lingurite, pe aceasta margine de unt. Aceasta operatiune creeaza destula dezordine, astfel incat este recomandat ca farfuria pe care se afla prajitura sa fie pusa pe o tava. Acum am presat pe prajitura cu zahar pudra, dupa preferinte.

Va doresc Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Salata cu naut, peste si legume
Bucataras.RO

Salata cu naut, peste si legume

Cand am plecat de acasa, eram hotarata sa fac reteta Cristinei. In timp ce puneam in cos anumite ingrediente, am inceput sa...

Salata cu naut, peste si legume
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!