Tort Vesel

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort Vesel

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g ulei
  • 400 g faina amestecata cu un plic praf de copt
  • 6 linguri apa
  • vanilie
  • colorant alimentar (rosu, albastru)
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 2 plicuri crema de vanilie
  • 500 ml lapte rece
  • unt moale (cit o nuca)
  • visine din compot
  • Pt ornat: frisca

Mod de preparare

De fapt la acest tort blatul e interesant, crema o puteti schimba dupa gustul fiecaruia.

Galbenusurile se amesteca bine cu jum. din cantitatea de zahar si putina sare, se adauga treptat uleiul, apoi apa, iar la urma faina cernuta. Albusurile se bat spuma cu cealalta jumatate de cantitate de zahar, apoi se incorporeaza in compozitia de mai sus. Impartim compozitia in 4 vase in cantitati egale si le coloram: una maro cu cele 2 linguri de cacao, una o lasam galbena, una rosie (sau cum doriti), una mov (sau cum doriti).

Intr-o tava rotunda tapetata cu hirtie de copt punem in mijloc o lingura din compozitia maro, peste cea maro dar in mijloc o lingura din compozitia mov, peste cea mov, dar mereu in mijloc o lingura de compozitie rosie, iar la urma peste cea rosie o lingura din compozitie galbena... si tot asa pina terminati totul din vase.

Apoi puneti la copt blatul in cuptorul preincalzit la 180 grade C pt. 30 de minute si mai lasati in cuptorul stins inca 10 min.

Crema:
Am dizolvat cele 2 pachete de creme instant in 500 ml. Lapte rece si le-am batut cu mixerul pina s-au intarit ca o frisca, apoi am adaugat untul moale si am mai amestecat putin ca sa fie mai cremoasa.

Dupa ce s-a racit blatul, l-am taiat in 3 foi si l-am montat: insiropat cu sucul de la compotul de visine, am pus visinele, crema si tot asa.

L-am ornat cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Coaste de berbecut la punga
Bucataras.RO

Coaste de berbecut la punga

Din categoria, sa-mi fac si eu poftele, baietii mei nu mananca behaite.....acum ce sa zic, berbecutul asta era cam trecut de...

Coaste de berbecut la punga
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola