Tort Red Velvet cu Crema Brandy

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort Red Velvet cu Crema Brandy

Ingrediente

  • Blat (tava diam de 20 cm + o forma de inima (mica)):
  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 6 linguri zahar
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • colorant alimentar rosu
  • Pentru crema:
  • 2 plicuri crema pentru prajituri Dr Oetker cu aroma de brandy
  • 1 plic praf de frisca
  • 400 ml lapte rece
  • 5 linguri zahar
  • Pentru ornat: glazura de ciocolata si ornamente

Mod de preparare

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam spuma cu zaharul, adaugam uleiul ca la maioneza dupa care adaugam alternand laptele si faina. La sfarsit adaugam colorantul alimentar, omogenizam si adaugam albusurile. Amestecam incet, cu dosul unei linguri de lemn, pentru a nu se lasa compozitia.

Umplem forma de inimioara de silicon cam 1/3 cu aluat, restul de aluat il turnam intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt.

Coacem blaturile cca 40 de minute, pana trec testul cu scobitoarea dupa care le lasam la racit.

Intre timp pregatim crema:
Mixam cremele+frisca+400 ml lapte si dam crema la rece cca 20 de minute.

Taiem blaturile pe din doua si leinsiropm cu un sirop din apa calda, zahar vanilinat si esenta dupa gust. Le umplem cu crema de mai sus si asezam a doua foaie. Imbracam torturile in crema de brandy si le glazuram.

Inimioara o punem peste blatul rotund.

Ornam dupa bunul plac si tinem tortul la rece cca 3 ore, dupa care il putem servi.
Enjoy!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Mititei din peste cu blenderul Oster
Bucataras.RO

Mititei din peste cu blenderul Oster

Mititei din peste cu blenderul Oster
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!