Tort Raffaello cu Zmeura

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort Raffaello cu Zmeura

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri apa
  • 12 linguri faina
  • 6 linguri cocos
  • zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • Ingrediente crema de ciocolata:
  • 500 ml frisca
  • 400 gr ciocolata alba
  • Ingrediente crema de zmeura :
  • 300 gr zmeura
  • 120 gr zahar brun
  • 50 ml apa
  • 5 gr gelatina
  • Ingrediente sirop:
  • 200 ml lapte
  • 200 gr nuca de cocos
  • 100 gr zahar
  • esenta vanilie
  • Ingrediente decor:
  • frisca
  • nuca de cocos
  • bomboane raffaello

Mod de preparare

Mod preparare blat:
Albusurile se bat spuma tare, dupa care se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana ce devine o bezea tare si lucioasa. Treptat se adauga galbenusurile amestecate cu apa. Se omogenizeaza bine, dupa care se adauga faina, praful de copt si nuca de cocos.
Compozitia obtinuta se pune intr-o forma detasabila tapetata cu hartie de copt si se pune in cuptorul preincalzit la foc mic, pana ce trece de testul scobitoarei. Blatul se scoate din cuptor si se lasa la racit, intre timp preparam restul.

Mod preparare crema de ciocolata:
Frisca lichida se pune intr-un vas unde se adauga ciocolata rupta in bucatele micute.
Vasul se poate pune pe foc sau pe bain-marin pentru a se topii ciocolata. Atentie: Se amesteca continuu!!!
Cand crema se omogenizeaza bine se ia de pe foc si se amesteca cu mixerul pana la racire.

Mod preparare crema de zmeura:
Zmeura se pune pe foc impreuna cu zaharul, amestecandu-se continuu. Aceasta se lasa pe foc aproximativ 15 minute, dupa care se lasa la racit.
Gelatina se pregateste comform instructiunilor de pe pachet, dar nu punandu-se direct pe foc ci pe bain-marin pana isi formeaza o usoara spuma deasupra. Gelatina se amesteca cu compozitia de zmeura cand aceasta mai este inca calda.

Mod preparare sirop:
Laptele se pune intr-un vas impreuna cu zaharul, vanilia si nuca de cocos si se da intr-un clocot si apoi strecuram compozitia printr-un tifon.
Avem nevoie doar de siropul rezultat, cocosul nu ne mai trebuie!!!

Asamblare tort:
Blatul se taie in trei parti.
Se ia o parte din blat si se aseaza pe un platou, iar in jurul lui se pune un inel de tort. Blatul se insiropeaza cu siropul rezultat, se pune jumatate din crema de zmeura si imediat se pune jumatate din crema de ciocolata, se pune partea doua a blatului, care se insiropeaza si ea, restul de crema de zmeura si restul de crema de ciocolata. Deasupra se pune ultima parte din blat care se insiropeaza. Tortul se da la rece pentru doua ore, dupa care se imbraca in frisca si nuca de cocos. Pe deasupra se decoreaza cu bomboane raffaello.
Se mai da la rece, dupa care se taie felii potrivite si serveste.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Moelleux au chocolat
Bucataras.RO

Moelleux au chocolat

O prajitura frantuzeasca deosebit de delicioasa, de data aceasta cu Amaretto pentru un gust fin, minunat!

Moelleux au chocolat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola