Tort Nunta

Complexitate
redusa
Tort Nunta

Ingrediente

  • BLAT
  • oua 15 buc
  • faina 15 lg
  • zahar 15 lg
  • esenta vanilie
  • razatura de lamie
  • CREMA
  • frisca 2 l
  • galbenusuri 18 buc
  • zahar 1 kg
  • gelatina 5 plic
  • compot ananas 3 cutii
  • esenta vanilie 4 fiole
  • SIROP
  • zahar 700 g
  • apa 1 l
  • razatura de lamaie
  • DECOR
  • frisca 1,5 l
  • trandafiri din lapte praf

Mod de preparare

Se prepara un blat obisnuit pe care l-am copt intr-o forma ce corespunde cu marimea celui mai mare dintre torturi. Dupa ce s-a racit il taiem in patru foi, (cate una pentru fiecare tort) pe care le decupam in functie de marime.

Crema folosita este diplomat si se prepara astfel: galbenusurile si zaharul se omogenizeaza foarte bine si se fierb pe foc mic amestecand continuu pana ce incepe sa se spumese. In aceasta crema de ou adaugam gelatina pe care in prealabil am pus-o la hidratat cam in 250 ml apa rece si amestecam energic pana ce se incorporeaza. Turnam compozitia peste frisca batuta, adaugam si fructele (in cazul meu ananasul), esenta de vanilie si amestecam bine cu telul pana ce se omogenizeaza.

Tapetam formele cu folie alimentara turnam compozitia, iar deasupra asezam foaia de blat pe care o insiropam cu siropul fiert si racit. Dam la rece pentru cateva ore dupa care le rasturnam pe suport si le decoram cu frisca dupa imaginatie

NOTA.
crema pentru acest tort am facut-o in doua transe deoarece cantitatile erau prea mari.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Quesadilla cu pui
Bucataras.RO

Quesadilla cu pui

Am vazut multe retete de quesadilla si de ceva timp tot imi zicea ca parca as manca si eu. Si cum intr-o zi eram in pana de...

Quesadilla cu pui
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola