Tort Nesquik

Complexitate
medie
Tort Nesquik

Ingrediente

  • Blat:
  • 3x Foi (ingredientele de mai jos sint pentru o singura foaie) :
  • 2 albusuri
  • 2 lg zahar
  • 1+1/2 lg nuci macinate
  • 1/2 lg faina
  • un varf cutit sare
  • Crema ciocolata:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 40 g unt
  • Crema Nesquik:
  • 6 galbenusuri
  • 3+1/2 lg zahar
  • 3+1/2 lg faina
  • 340 ml lapte
  • 70 g Nesquik
  • 85 g unt moale
  • 85 g zahar
  • Crema smantana:
  • 370 ml smantana pentru frisca
  • Decor:
  • pudra Nesquik
  • ciocolata rasa
  • bilute de ciocolata

Mod de preparare

Foi: mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, apoi faina amestecata cu nucile macinate. Omogenizam si intindem in forma de tort (d=25 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pentru 10 -20 minute

Mai coacem inca 2 foi. La final trebuie sa avem 3 foi.

Crema de ciocolata: ciocolata rupta bucatele, impreuna cu untul se topesc pe foc mic sau pe baie de aburi, apoi se imparte in 3 si se ung cele 3 foi.

Crema Nesquik: batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam faina si laptele treptat, apoi punem pe foc mic sau baie de aburi pana se ingroasa crema. Dam de pe foc si adaugam praful Nesquik. Lasam sa se raceasca.

Untul moale il batem cu cele 85 g zahar, apoi in el adaugam treptat, crema de nesquik racita. Crema nesquik o impartim in 3 si o intindem peste crema de ciocolata.

Crema de smantana: batem smantana pentru frisca pana se intareste, o impartim si pe ea in 3 si o intindem peste crema nesquik. (daca vreti puteti sa mai puneti zahar, eu nu am pus).

Deasupra presaram bilute mici de cacao, dar fiecare poate decora tortul dupa bunul sau plac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Ciuperci umplute cu hering si legume
Bucataras.RO

Ciuperci umplute cu hering si legume

O reteta foarte buna pentru cei care tin post in aceaste zile si este dezlegare la peste. Sunt potrivite pe un platou cu...

Ciuperci umplute cu hering si legume
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola