Tort Mousse de Fructe

Complexitate
medie
Tort Mousse de Fructe

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura rom
  • unt pentru uns tava
  • un varf de cutit sare
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri rom
  • Mousse de banane:
  • 3 banane
  • 400 ml frisca
  • 3 galbenusuri
  • 50 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 150 ml apa
  • 15 gr gelatina (un plic si jumatate gelatina)
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • Mousse de piersici:
  • un compot mare de piersici (820 gr)
  • 3 oua
  • 15 gr gelatina
  • 150 ml sirop de la compot
  • 350 ml frisca
  • 50 gr zahar
  • Mousse de capsuni:
  • o cutie de compot de capsuni de 410 gr
  • 250 ml frisca
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml sirop de la compot
  • Decor:
  • Optional se poate folosi nuca de cocos

Mod de preparare

Blat:
Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Acestea se amesteca cu mixerul. Se adauga treptat zaharul, dupa care se continuua amestecarea compozitiei fara mixer, ci cu o paleta de silicon sau o lingura de lemn.

Peste compozia obtinuta se adauga treptat cate un galbenus, dupa aceea faina, cacaua, uleiul si romul. Se continuua amestecarea acesteia pana se omogenizeaza, dupa care se pune intr-o tava (28 diametrul) unsa cu unt si se pune la cuptor la foc potrivit. Se tine la cuptor pana trece de testul scobitoarei.

Cand este gata se scoate si se lasa sa se raceasca.

Mod preparare sirop:
Se amesteca zaharul cu apa si se pun pe foc pana se dizolva zaharul. Cand s-a dizolvat zaharul se opreste focul si se lasa deoparte siropul pana se raceste. Cand s-a racit se adauga romul.

Mod preparare mousse de banane:
Intr-un vas pe baine-marie se amesteca galbenusurile, zaharul si untul, pana devine o compozitie legata.

Separat se pregateste gelatina. Intr-un vas se adauga gelatina impreuna cu 150 ml apa. Vasul se pune pe baine-marie si se lasa pana ce gelatina se dizolva. Gelatina astfel obtinuta se toarna peste compozitia de oua. Se ameste bine pana cele doua compoziiti se leaga bine.

Bananele se zdrobesc cu o furculita, dupa care se amesteca cu zeama de la o lamaie. Compozitia cu gelatina se amesteca cu bananele zdrobite cu mixerul, dupa care se adauga frisca batuta bine.

Aceasta crema se pune peste blatul racit si insiropat. Dupa ce se aseaza uniform se pune la frigider, pana se prepara urmatorul mousse.

Mod preparare mousse de piersici:
Piersicile din compot se zdrobesc bine cu o furculita dupa care cu blenderul.
Galbenusurile se pun pe baine-marie impreuna cu 3 linguri de zeama de la compot si cu zaharul. Cand devine o compozitie legata se ia de pe foc si se lasa la racit.

Albusurile se bat spuma şi se amesteca cu galbenusurile racite. Peste se adauga piureul de piersici si gelatina dizolvata in 150 ml sirop de la compot (intr-un vas se adauga gelatina impreuna cu 150 ml sirop de la compot, vasul se pune pe baine-marie si se lasa pana ce gelatina se dizolva).

La sfarsit dupa de compozitia s-a omogenizat se adauga frisca batuta bine. Compozitia obtinuta se pune peste cealalta compozitie de la frigider. Tortul meu a iesit prea inalt, incat nu mai puteam adauga cel de al treilea mousse, asa ca am inprovizat inaltand peretii tavii cu foaie de copt.

Mod preparare mousse de capsuni:
Capsunile se paseaza cu o furculita pana devin ca un piure.

Intr-un vas se adauga gelatina impreuna cu 100 ml sirop de la compot. Vasul se pune pe baine-marie si se lasa pana ce gelatina se dizolva.

Piureul de capsuni se amesteca cu frisca batuta, iar la final se adauga gelatina. Se omogenizeaza bine si se adauga peste al doilea strat de mousse.
Deasupra se orneaza cu nuca de cocos.

Se da la rece pana a doua zi si se serveste rece.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Ciorba de loboda acrita cu bors
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Parteneri
Desert cornulete fragede (reteta de post)
Bucataras.RO

Desert cornulete fragede (reteta de post)

Eu am făcut aceste cornuleţe în varianta de post. Dacă nu doriţi să folosiţi margarină, puteţi să folosiţi...

Desert cornulete fragede (reteta de post)
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!