Tort `Mousse Au Chocolat`

Complexitate
medie
Tort `Mousse Au Chocolat`

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 125 gr nuca
  • 120 gr zahar pudra
  • 25 gr cacaua
  • 4 albusuri
  • un praf sare
  • o ligura esenta de rom
  • putin unt pt uns forma de tort
  • Ingrediente mousse de ciocolata alba:
  • 125 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata alba
  • 350 gr frisca batuta
  • 1 plic gelatina (10 gr ) 100 ml apa rece pt gelatina
  • Ingrediente mousse de ciocolata cu lapte:
  • 125 ml frisca lichida
  • 160 gr ciocolata cu lapte
  • 1 plic gelatina (10 gr ) 100 ml apa rece pt gelatina
  • 130 gr frisca batuta
  • Ingrediente mousse de ciocolata amara:
  • 125 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata amara
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml apa rece pt gelatina
  • 145 gr frisca batuta
  • Ingrediente pentru ornat:
  • ciocolata alba
  • ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Mod preparare blat:
Nucile se zdrobesc cu un sucitor. Atentie: Acestea nu se zdrobesc fin se lasa bucatele si mai mici si mai mari in cat sa se simta in blat. Nucile zdrobite se amesteca cu 70 gr zahar pudra si cacaua.
Albusurile se bat spuma cu sarea si cu restul de zahar pudra.

Cand albusurile s-au intarit destul, iar zaharul sa topit, se adauga amestecul de nuci si romul. Se amesteca usor de jos in sus cu o lingura de lemn.

o forma de tort detasabila cu diametru de 26 cm se unge cu unt, dupa care se toarna compozitia de blat. Se adauga in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 20-25 minute la foc potrivit.
Cand blatul trece testul scobitoarei, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Blatul va crescute pana la jumatatea tavi, nu va speriati ca nu o sa va incapa si cele trei creme. In momentul in care se pune mousse-ul de ciocolata alba, blatul se va lasa putina, dupa care treptat se va lasa la adaugarea fiecaui mousse.
Intre timp se prepara “mousses”

Mod preparare mousse de ciocolata alba:
Se pune la bain marie frisca lichida, dupa care se adauga ciocolata rupta in bucatele si amesteca bine pana ce ciocolata se dizolva. Se lasa putin la racit, intre timp preparandu-se gelatina.

Gelatina se pune intr-un vas si se dizolva cu 100 ml apa rece. Se lasa aproximativ 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie. Atentie: Aceasta nu trebuie sa fiarba!!! Cand am dizolvat gelatina, o amestecam cu ciocolata topita (calduta). Atentie ciocolata nu trebuie lasata sa se raceasca, trebuie sa fie calduta.

Dupa ce am omogenizat bine gelatina cu ciocolata topita, se adauga si frisca batuta. Astfel se formeaza o crema care se adauga peste blatul racit. Tortul format pana acum se da la rece, pana la formarea urmatoarei creme.

Mod preparare mousse de ciocolata cu lapte:
Se pune la bain marie frisca lichida, dupa care se adauga ciocolata rupta in bucatele si amesteca bine pana ce ciocolata se dizolva. Se lasa putin la racit, intre timp preparandu-se gelatina. Gelatina se pune intr-un vas si se dizolva cu 100 ml apa rece. Se lasa aproximativ 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie. Atentie: Aceasta nu trebuie sa fiarba!!!

Cand am dizolvat gelatina, o amestecam cu ciocolata topita (calduta). Atentie ciocolata nu trebuie lasata sa se raceasca, trebuie sa fie calduta. Dupa ce am omogenizat bine gelatina cu ciocolata topita, se adauga si frisca batuta. Astfel se formeaza o crema care se adauga peste cealalta crema alba.

La fel ca la prima crema, tortul se adauga la frigider pentru a se intarii si cea de a doua crema.

Mod preparare mousse de ciocolata amara:
Se pune la bain marie frisca lichida, dupa care se adauga ciocolata rupta in bucatele si amesteca bine pana ce ciocolata se dizolva. Se lasa putin la racit, intre timp preparandu-se gelatina. Gelatina se pune intr-un vas si se dizolva cu 100 ml apa rece. Se lasa aproximativ 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie.

Atentie: Aceasta nu trebuie sa fiarba!!! Cand am dizolvat gelatina, o amestecam cu ciocolata topita (calduta).
Atentie ciocolata nu trebuie lasata sa se raceasca, trebuie sa fie calduta.

Dupa ce am omogenizat bine gelatina cu ciocolata topita, se adauga si frisca batuta. Astfel se formeaza o crema care se adauga peste cea de a doua crema.
* Mentiune: In total avem nevoie de 1000 ml frisca lichida. Se opreste 375 ml (125x3) frisca lichida pentru a se dizolva ciocolata, iar restul se bate si imparte in functie de mousse, mai mult la crema cu ciocolata alba si mai putin la celelalte doua.

Deasupra ultimei creme se rade ciocolata, dupa care tortul se da la rece pana a doua zi.
a doua zi se da usor jos forma detasabila.
Se serveste taiat in bucatele potrivite.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Moelleux au chocolat
Bucataras.RO

Moelleux au chocolat

O prajitura frantuzeasca deosebit de delicioasa, de data aceasta cu Amaretto pentru un gust fin, minunat!

Moelleux au chocolat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola