Tort Kinder

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Kinder

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 albusuri se bat cu 6 linguri de zahar,
  • 4 linguri de pesmet,
  • 4 linguri de nuca macinata,
  • 1 lingura faina,
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema 1 si 2:
  • 700 ml lapte,
  • 6 galbenusuri,
  • 3 budinci de vanilie,
  • 2 linguri faina,
  • 250 g zahar
  • Crema 3:
  • 1 pachet mare de biscuiti pettit beurre
  • lapte

Mod de preparare

Se unge tava cu margarina sau se pune hartie cerata, se aseaza bucati de nuca (prajita putin in cuptor si taiata apoi cu cutitul) in tava iar peste nuci se pune blatul. In tava punem hartie de copt. Se baga la cuptor. Se verifica si este gata cand se desprinde un picut de tava.

Blatul se raceste. Dupa ce s-a racit se unge cu crema finetti.
Toate astea se fac pe foc pana se obtine o crema groasa care se pune apoi la racit. Dupa racire se imparte in doua. Jumatate din aceasta crema se lasa galbena,sea adauga esenta de lamaie,se amesteca bine apoi se intinde pe blatul racit peste finetti.In cealalta jumatate de crema galbena se pune cacao (cat vreti voi) si nuca macinata dupa gust.

1 pachet mare de biscuiti pettit beurre se sfarama in lapte atat cat sa se sa faca o pasta semisconsistenta, care se poate intinde ca o crema. Trebuie sa iasa ca o crema. La sfarsit se acopera cu frisca, cca 2 degete de groasa.

Asamblare:
Blat + crema finetti(se unge un strat subtire peste blat)+ crema budinca + crema maro cu ccaco si nuci +biscuitii + frisca.
Ideal pentru aceasta prajitura ar fi sa se asambleze in ceva cutie...sau vas dreptunghiular cu pereti...e mai usor.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert prajitura turnata cu mere si crema de smantana
Bucataras.RO

Desert prajitura turnata cu mere si crema de smantana

Pentru această rețetă delicioasă m-am inspirat de pe blogul Savori Urbane. Este foarte aromată și se pregătește...

Desert prajitura turnata cu mere si crema de smantana
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola