Tort Irish Coffee

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort Irish Coffee

Ingrediente

  • Blatul:
  • 150 g unt
  • 125 g zahar
  • coaja de la o portocala
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • o mana de stafide
  • o lingurita plina de praf de copt
  • o lingura de ness pudra
  • o lingurita rasa de scortisoara pudra
  • Crema:
  • 125 g unt
  • 150 g zahar
  • 50 ml whisky
  • o mana de stafide
  • 2 linguri de cacao
  • o tableta de ciocolata neagra
  • o lingura de ness pudra
  • 2 lingurite rase de faina
  • Siropul:
  • whisky (eventual amestecat cu cu o ceasca de cafea tare si dulce)
  • Frisca pentru ornament

Mod de preparare

Stafidele, si de la blat, si de la crema, se pun la macerat in whisky.

Untul se freaca cu zaharul. Se adauga coaja de portocala si ouale pe rand. Se adauga apoi praful de copt si faina, scortisoara si ness-ul. Se incorporeaza jumatate din stafidele macerate in whisky. Se pune compozitia intr-o forma unsa cu ulei si se da la cuptor la foc potrivit aproximativ 40 de minute.

Intre timp se face crema. Untul, zaharul, cacaoa si faina se pun pe foc moale impreuna cu whisky-ul. Se amesteca mereu pana cand crema incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se continua amestecatul pana se mai raceste, apoi de adauga ness-ul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca incontinuu pana la omogenizare. Pe masura ce se raceste, crema incepe sa se intareasca. Se adauga restul de stafide si se omogenizeaza din nou. Dupa ce scoateti blatul din cuptor il lasati cca o ora sa se raceasca. Dupa aceea se scoate pe o planseta si se taie in trei.

Stropiti cele trei blaturi cu whisky din belsug si umpleti cu crema, inclusiv blatul de deasupra. Ornati cu frisca dupa dorinta si imaginatie. Se serveste a doua zi, dupa ce gustul pronuntat de whisky se mai diminueaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Desert cornulete fragede
Bucataras.RO

Desert cornulete fragede

Cele mai bune cornulete.

Desert cornulete fragede
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola