Tort Diplomat Special

Complexitate
redusa
Tort Diplomat Special

Ingrediente

  • blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • un pic de sare
  • crema diplomat
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 compot fructe exotice
  • 20 grame gelatina
  • 3 oua
  • 7 linguri zahar
  • coaja de portocala sau lamaie
  • vanilie

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul, dupa care se adauga galbenusurile frecate cu un pic de sare si faina. Se coace intr-o forma de tort de 28 cm, cand sa racit se taie in doua, de obicei il prepar o zi inainte.. Se pune compotul la scurs, jumatate din sucul lasat de fructe si ia intr-un castron si se pune gelatina la inmuiat, intre timp se bate frisca tare.

Dupa care intr-o cratita se pun ouale cu zaharul se bat bine pe baie de aburi pana devin ca o smantana si creste in volum (eu il fac direct pe foc la flacara mica mestecand continuu iese si asa daca nu vrem sa facem pe baie de aburi).

cand e gata se ia de pe foc si se adauga gelatina si se mesteca repede sa se incorporeze bine, se lasa la racit cand e un pic calduta se adauga peste frisca impreuna cu fructele, vanilia si coaja rasa se mesteca usor de jos in sus pana se incorporeaza toate ingredientele.

Separat se tapeteaza forma de tort cu folie alimentara transparenta se pune jumatate din blat dupa care se rastoarna crama si cealalta jumatate de blat se inchide bine cu folia si se da la fricider pana a doua zii. Se orneaza cu frisca sau cum iti place.

Ps se poate umple numai cu stafide inmuiate in rom, sau bucati de ciocolata dupa preferinta. Eu de obicei dublez cantitatile si ies doua torturi destul de mari daca nu vrei sa faci blat poti sa pui piscoturi stropie cu un pic de suc in postul blatului.

Daca folositi gelatina in foi acestea doar se inmoaie si nu absoarbe lichidul, in schimb gelatina granulata il absoarbe daca e nevoie se mai adauga lichid.
Imi pare rau ca in poza nu se vede bine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Desert prajitura cu pere
Bucataras.RO

Desert prajitura cu pere

Este o prajitura rapida, pufoasa si aromata. Am gasit reteta intr-o revista, mi-a placut la prima citire, dar eu am mai facut...

Desert prajitura cu pere
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola