Ingrediente
● Pentru crema: 4 oua, 6 linguri zahar, 500ml lapte, 1 plic zahar vanilinat, ½ cana zahar |
● Pentru blat: 3 oua, 3 linguri faina, 3 linguri zahar, 1 lingura ulei, 1 praf de copt |
● Pentru ornat: 1 cana frisca batuta, 1 portocala |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
1. Caramelizezi zaharul (1/2 cana) intr-o cratita de 2-3l si rotesti vasul, sa fie imbracati peretii. Lasi la racit.
2. Amesteci cu telul ingredientele pentru crema, apoi le torni in vasul tapetat.
3. Dai in cuptorul preincalzit, la foc mediu, aproximativ 20min, cat sa o coci pe jumatate.
4. Faci un blat simplu: bati albusurile spuma cu zaharul, ca pentru bezea, adaugi si celelalte ingrediente: galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt si cernuta.
5. Deschizi cuptorul, scoti crema, torni compozitia pentru blat si mai lasi totul in cuptor inca 20-25min. Incerci daca este copt cu o scobitoare.
6. Se lasa la racit in vasul in care s-a copt, apoi se rastoarna cu grija pe un platou (prin rasturnare: se pune un platou deaspupra vasului si se rastoarna brusc).
7. Se orneaza cu frisca si fructe proaspete (aici am folosit portocala taiata rondele si drajeuri mici, colorate).
Inainte sa turnati compozitia de blat, peste crema fierbinte se pot aseza fructe proaspte sau din compot. In compozitia de crema puteti pune o lingurita de ness
Este mai bun a doua zi, pentru ca blatul are timp sa se insiropeze.Dar eu nu am avut timp si…asa am facut ca sa poata fi servit numai dupa 3 ore: dupa coacere, am intepat blatul cu o frigaruie de lemn in mai multe locuri, am pus vasul intr-un alt vas mai mare cu apa rece si gheata, si dupa ce s-a racit, l-am rasturnat pe platou. L-am dat la frigider jumatate de ora apoi l-am ornat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort din crema de zahar ars" nu uita sa ii faci un review.
2. Amesteci cu telul ingredientele pentru crema, apoi le torni in vasul tapetat.
3. Dai in cuptorul preincalzit, la foc mediu, aproximativ 20min, cat sa o coci pe jumatate.
4. Faci un blat simplu: bati albusurile spuma cu zaharul, ca pentru bezea, adaugi si celelalte ingrediente: galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt si cernuta.
5. Deschizi cuptorul, scoti crema, torni compozitia pentru blat si mai lasi totul in cuptor inca 20-25min. Incerci daca este copt cu o scobitoare.
6. Se lasa la racit in vasul in care s-a copt, apoi se rastoarna cu grija pe un platou (prin rasturnare: se pune un platou deaspupra vasului si se rastoarna brusc).
7. Se orneaza cu frisca si fructe proaspete (aici am folosit portocala taiata rondele si drajeuri mici, colorate).
Inainte sa turnati compozitia de blat, peste crema fierbinte se pot aseza fructe proaspte sau din compot. In compozitia de crema puteti pune o lingurita de ness
Este mai bun a doua zi, pentru ca blatul are timp sa se insiropeze.Dar eu nu am avut timp si…asa am facut ca sa poata fi servit numai dupa 3 ore: dupa coacere, am intepat blatul cu o frigaruie de lemn in mai multe locuri, am pus vasul intr-un alt vas mai mare cu apa rece si gheata, si dupa ce s-a racit, l-am rasturnat pe platou. L-am dat la frigider jumatate de ora apoi l-am ornat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort din crema de zahar ars" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
asa
• 03.01.2009 15:19:40
pandispanul creste si fara praf de copt sau ulei, daca il bati bine cu mixerul!
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 26.01.2010 10:11:05
arata super......am sa incerc si eu sper sa nu dau gres:))