Tort din crema de zahar ars

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

Pentru crema: 4 oua, 6 linguri zahar, 500ml lapte, 1 plic zahar vanilinat, cana zahar
Pentru blat: 3 oua, 3 linguri faina, 3 linguri zahar, 1 lingura ulei, 1 praf de copt
Pentru ornat: 1 cana frisca batuta, 1 portocala

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
1. Caramelizezi zaharul (1/2 cana) intr-o cratita de 2-3l si rotesti vasul, sa fie imbracati peretii. Lasi la racit.
2. Amesteci cu telul ingredientele pentru crema, apoi le torni in vasul tapetat.
3. Dai in cuptorul preincalzit, la foc mediu, aproximativ 20min, cat sa o coci pe jumatate.
4. Faci un blat simplu: bati albusurile spuma cu zaharul, ca pentru bezea, adaugi si celelalte ingrediente: galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt si cernuta.
5. Deschizi cuptorul, scoti crema, torni compozitia pentru blat si mai lasi totul in cuptor inca 20-25min. Incerci daca este copt cu o scobitoare.
6. Se lasa la racit in vasul in care s-a copt, apoi se rastoarna cu grija pe un platou (prin rasturnare: se pune un platou deaspupra vasului si se rastoarna brusc).
7. Se orneaza cu frisca si fructe proaspete (aici am folosit portocala taiata rondele si drajeuri mici, colorate).

Inainte sa turnati compozitia de blat, peste crema fierbinte se pot aseza fructe proaspte sau din compot. In compozitia de crema puteti pune o lingurita de ness

Este mai bun a doua zi, pentru ca blatul are timp sa se insiropeze.Dar eu nu am avut timp siasa am facut ca sa poata fi servit numai dupa 3 ore: dupa coacere, am intepat blatul cu o frigaruie de lemn in mai multe locuri, am pus vasul intr-un alt vas mai mare cu apa rece si gheata, si dupa ce s-a racit, l-am rasturnat pe platou. L-am dat la frigider jumatate de ora apoi l-am ornat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort din crema de zahar ars" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

mika_88
•  26.01.2010 10:11:05

arata super......am sa incerc si eu sper sa nu dau gres:))

ramona81
•  23.04.2009 22:51:17

bravo!

asa
•  03.01.2009 15:19:40

pandispanul creste si fara praf de copt sau ulei, daca il bati bine cu mixerul!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort din crema de zahar ars