Tort de Nunta

Complexitate
redusa
Tort de Nunta

Ingrediente

  • 8 blaturi Madeira cake (2 din fiecare marime)
  • crema de ciocolata
  • crema de capsuni
  • crema de vanilie
  • crema de unt (swis meringue buttercream)
  • Link-urile catre modul de preparare a cremelor si a blatului sunt puse mai jos
  • Pentru crema de unt:
  • 8 oua (albusurile doar) 450 g zahar
  • 340 g unt la temperatura camerei
  • praf de sare

Mod de preparare

Blat Madeira
Crema de ciocolata
Crema de capsuni
Crema de vanilie

Se pune un vas cu apa pe foc, albusele se pun in alt vas care se va pune la baia de abur. Se bat putin albusele ca sa se desprinda, se pune un praf de sare si se pun pe vasul cu apa deja fierbinte. Se bate cu mixerul, se adauga zaharul. Cand tot zaharul e topit (se ia cu 2 degete putin din crema, se freaca putin intre degete, daca nu se simte nici o granula atunci e ok, daca se simte mai trebuie batut putin albusul pe abur).

Se ia de pe foc, se pune in alt vas mai mare si se continua baterea pana crema devine tare si lipicioasa.

Se schimba telul masinii cu paleta si se trece din nou la baterea albusului, de data asta introducandu-se tot cate o bucatica de unt. Inainte de a incepe sa introducem untul trebuie verificat fundul vasului sa nu fie cald absolut de loc. Se continua baterea pe tot parcursul introducerii untului. La sfarsit o sa avem o crema cu un aspect cam grunjos, dar daca mai batem cateva secunde se va schimba intr-o crema matasoasa si lucitoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Ciocolata de casa in foi de napolitana
Bucataras.RO

Ciocolata de casa in foi de napolitana

O bunatate de ciocolata care nu mai are nevoie de nici o introducere! Ideea am furat-o de la Gabytz, am vrut sa incerc si...

Ciocolata de casa in foi de napolitana
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!