Tort de Iarna

Complexitate
redusa
Tort de Iarna

Ingrediente

  • 15 piscoturi (tip tiramisu)
  • 500 g ricotta sau branza de vaci (bine scursa)
  • 500 ml frisca lichida
  • 3 portocale
  • 80 g stafide
  • 200 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • esenta de rom
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 plic gelatina (10 g)
  • 1 plic tort gelle
  • fructe pt ornat dupa preferinta

Mod de preparare

Preparare: Punem stafidele la inmuiat in rom. Dupa care se curata portocalele si se taie bucatele se lasa la scurs. Geletina se pune la inmuiat in 4 linguri apa, sa se hidrateze. Piscoturile se inmoaie in suc de portocale amestecat cu un pic de vin alb dulce, si se aseaza intr-o forma de 28 cm, se acopera pe cat posibile toate spatiile.

Ricotta se amesteca cu 150 g zahar, zahar vanilat, coaja de portocala, se omogenizeaza bine si se adauga gelatina topita. Separat se bate bine frisca cu 50 g zahar ramas si se adauga peste crema de branza, impreuna cu portocalele scurse si stafidele.

Se adauga peste piscoturi si se da la frigider de pe o zi pe alta. a doua zi se orneaza cu fructe si se pune tort gelle deasupra preparat dupa indicatiile scrise pe punga. Este un tort cremos si delicat daca vrem sa aibe o consistenta gen diplomat se pun 2 plicuri de gelatina. In loc de portocale se pot folosi mandarine, clementine ..... ce avem prin casa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Desert clatite
Bucataras.RO

Desert clatite

Cine poate refuza clatite?

Desert clatite
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola