Tort de Castane

Complexitate
redusa
Tort de Castane

Ingrediente

  • 10 galbenusuri
  • 10 linguri de zahar (vezi poza)
  • 10 linguri de faina (vezi poza)
  • 10 linguri de nuca macinata (vezi poza)
  • 10 albusuri
  • Crema:
  • 300 gr unt
  • 550 gr pireu de castane
  • esenta de rom dupa gust
  • Sirop:
  • vanilie dupa gust
  • zahar
  • rom (se pun dupa ochi, depinde de marimea tortului)
  • Frisca pentru imbracat si decorat

Mod de preparare

Deci, cele 10 galbenusuri se freaca spumos cu cele 10 linguri de zahar, se adauga apoi faina amestecata cu nuca. Se incorporeaza.

Se bat cele 10 albusuri bine de tot, apoi se adauga peste compozitia de oua si se amesteca prin rasturnare, incet sa nu spargem prea tare spuma.

O sa fie putin mai dificil pana se mai lasa compozitia de oua.
Se pregateste din timp forma de tort, se unge cu ulei, se tapeteaza cu hartie, care a fost in prealabil decupata dupa forma tavii (cercul care formeaza baza si fasia lunga care se va lipi pe peretii tavii).

Se coace la foc moderat.

In timp ce blatul se coace, pregatim crema in felul urmator:untul moale se amesteca cu pireul de castane si cu esenta de rom dupa gust. SE pune deoparte.

Cand blatul e copt, il scoatem din cuptor, lasam in forma cateva minute, pana se racoreste putin, apoi, il scoatem pe un gratar la racit.

Dupa ce este rece, se taie in trei felii care se insiropeaza cu siropul pregatit in felul urmator: Se pune apa la fiert (aprox 100-150 ml) cu zaharul (aprox. 4 linguri). Se fierbe cateva minute (10), se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si esenta de rom. Se raceste, apoi se insiropeaza foile pe rand.

La asamblarea tortului, tinem cont de ordinea in care asezam feliile. Partea care a fost deasupra cand am scos blatul din cuptor, va fi fundul tortului si partea care a fost pe fundul tavii va fi partea de sus a tortului (vom avea o suprafata dreapta, neteda, care se poate decora perfect si arata frumos).

Se umplu feliile cu crema, se imbraa cu un strat subtire de crema si exteriorul tortului, se da la rece putin, cam pana se intareste crema.

Se imbraca in frisca si se decoreaza dupa dorinta

Se mananca cu frisca din belsug si cu multa placere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie
Bucataras.RO

Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie

Acum, dupa mese imbelsugate si pline de calorii, parca mi s-a facut pofta de o prajitura cu crema! Dar ca sa nu ma simt...

Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!