Primul pas este formarea crustei. In blender/food processor se pun nucile si de pulseaza pana se macina, apoi se adauga curmalele si praful de sare si se mai pulseaza de cateva ori. Se scoate pasta formata, se pune in forma de tort (tarta) si, cu mana, se apasa pe fundul tavii si pe pereti. Se niveleaza marginea frumos si se da la frigider.
Se trece la prepararea umpluturii. Capsunile taiate felii, se aranjeaza pe fundul tavii in care avem crusta si se pune inapoi la frigider.
Separat in food processor/blender se capsunile intregi si curmalele (stafide) si se pulseaza pana obtinem pireul de fructe.
Aici eu, pentru ca am folosit frisca vegetala, cand am inceput sa o bat am adaugat tot cate putin din pireul de fructe. Am obtinut o spuma fina. Cine nu foloseste frisca vegetala, trece peste partea asta.
Deci pireul din fructe se scoate din food processor si se toarna peste tortul cu felii de capsuni. Se pune inca un strat de felii de capsuni deasupra si se decoreaza cu bucatele de ciocolata de post, sau se decoreaza dupa dorinta cu posul cu dui. Se tie la frigider pentru o ora, apoi se consuma.
Daca folositi fructe de sera, se adauga zahar brun in pireul de fructe... cantitate dupa gust.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorNicio zi fara ciocolata... desi mi-ar placea nici o zi fara coaste... dar inca mai sper ca o sa fie concurs si cu coaste...
Briose cu ciocolata si coacaze rosiiCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii