Tort cu Nuca

Complexitate
medie
Tort cu Nuca

Ingrediente

  • Blaturi:
  • Se vor face doua blaturi separate
  • ingredientele de mai jos sunt pentru ambele porti (acestea se vor imparti in doua cantitati egale )
  • 12 albusuri
  • 400 g zahar
  • 500 g nuca
  • 6 linguri faina
  • 2 plicuri praf de copt (unul pentru un blat, altul pentru celalalt)
  • zahar vanilat cu aroma de rom
  • un praf de sare
  • Prima crema:
  • 400 g ciocolata alba
  • 5 linguri ulei
  • A doua crema:
  • 12 galbenusuri
  • 400 g margarina
  • 500 g nuca
  • 20 linguri zahar
  • esenta de rom
  • Siropul:
  • zahar
  • esenta de rom
  • Optional se poate orna cu frisca

Mod de preparare

Primele lucruri pe care le vom face sunt sa impartim nuca in 4 cantitati egale (patru vase a 250 g de nuca) si sa separam ouale (pentru crema vor ramane 12 galbenusuri unite, iar pentru blaturi 6 albusuri intr-un vas si 6 in alt vas).

Pentru inceput o sa facem a doua crema pentru ca aceasta sa aibe timp sa se intareasca si raceasca.

Mod preparare a doua crema:
Galbenusurile se vor freca cu 10 linguri de zaharul, pana acestea isi deschid culoarea si zaharul se dizolva. Intr-un vas se caramelizeaza restul de zahar, se adauga margarina si se opreste focul, amestecandu-se pana ce aceasta se dizolva. Dupa ce s-a dizolvat, se adauga galbenusurile frecate cu zaharul si nuca taiata bucatele. Toate ingedientele se amesteca pe foc pana ce crema incepe sa se ingroasa. La sfarsit se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Mod preparare blaturi:
Toate ingredientele se injumatatesc pentru a face doua blaturi. Se bat spuma 6 albusuri cu putina sare si 200 g zahar. Se adauga nuca tot taiata bucatelele si mai mici si mai mari, dupa care faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit se pune zaharul vanilat.

Se pune la cuptor intr-o tava rotunda unsa cu putin ulei (eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 35 cm). Se coace primul blat, dupa care se face cel de al doilea.

In timpul in care se face cel de al doilea se face prima crema.

Mod preparare prima crema:
Ciocolata alba se pune int-un vas si se topeste pe foc cu uleiul. Aceasta se lasa putin la racit.

Modul de preparare a siropului:
Se caramelizeaza putin zahar, dupa care se adauga apa si esenta de rom. Siropul se face dupa gust
.
Cand s-a racit primul blat se pune pe o tava rotunda si se insiropeaza. Peste se pune ciocolata alba si crema de nuci. Cel de al doilea blat se pune cand se raceste si se insiropeaza.

Tortul se orneaza dupa preferinte, eu am pus frisca (optional).

Acest tort este foarte consistent si aromat. Este un tort mare de 12 persoane, dar se pot injumatatii cantitatile pentru unul mai mic.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni
Bucataras.RO

Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni

Un deliciu, un rasfat dulce!

Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola