Tort cu Mure

Complexitate
redusa
Tort cu Mure

Ingrediente

  • Blat:
  • - 7 oua
  • - 210 g zahar
  • - 180 g faina
  • - 30 g cacao amara
  • Crema:
  • - 500 g mascarpone
  • - 500 ml frisca lichida
  • - 100 g zahar pudra
  • - mure proaspete 200 g
  • Sirop:
  • - 200 ml apa
  • - 100 g zahar
  • - un plic capuccino sau esenta de rom
  • Glazura:
  • - 200 g ciocolata amara sau lapte
  • - frica lichida
  • - unt cat o nuca
  • Decor:
  • -mure
  • - frunze de menta

Mod de preparare

Blat:
Se pun ouale intregi intr-un castron se bat un pic cu mixerul, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza bine pana isi tripleaza volulul si devin spumoase.

Faina si cacaua se cern intr-un castron si se amesteca bine. Dupa care cu o lingura de lemn sau cu o lingura de silicon se incorporeaza cate putin in oua se omogenizeaza bine cu miscari lente de jos in sus.

Se pune in forma de 26 cm. unsa cu unt si tapetata cu faina sau cu hartie de copt.

Se coace la 180 ° pana trece testul cu scobitoarea cca. 40 min. Se lasa la racit dupa care se taie in trei parti egale.

Preparare crema:
Frisca se bate bine cu mixerul.
Mascarponele se bate bine cu zaharul pudra, cantitate de zahar depinde de gustul fiecaruia. Daca nu vi se pare dulce se mai pot adauga 50 g in plus.

Dupa care se uneste frisca amestecand usor de jos in sus.

Prepararea siropului:
Se fierbe apa cu zaharul si la urma se adauga un pilc de capuccino sau esenta de rom.
Se lasa la racit.

Ansamblarea tortului:
Se pune pe un platou primul strat de pandispan se insiropeaza se pune crema si peste aceasta mure proaspete dupa placere.

Se procedeaza la fel cu al doilea strat, dupa ce se pune ultimul strat se insiropeaza si restyl de crema se pune de jur imprejur pana se niveleaza bine.

Se da la rece.

Dupa ce s-a racit un pic se topeste ciocolata cu un pic de frisca lichida si untul si se pune pe deasupra.

Se orneaza cu mure, frumze de menta.

Deliciossssssss imi pare rau ca nu am poze din timpul prepararii, dar timpul nu a fost de partea mea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline
Bucataras.RO

Piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline

Am pregatit o mancare buna, buna pentru azi: piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline. Din categoria rapid de...

Piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!