Tort cu Menta

Complexitate
medie
Tort cu Menta

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 350 gr faina
  • 3 oua
  • 100 ml iaurt
  • 300 gr zahar
  • 150 gr sirop menta
  • 80 gr fulgi de cocos
  • 80 ml ulei
  • zahar vanilat
  • un plic praf de copt
  • Ingrediente crema 1:
  • 200 gr ciocolata
  • 3 linguri ulei
  • Ingrediente crema 2:
  • 400 gr mascarpone
  • 160 gr zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de menta
  • colorat verde (eu am combinat galben cu albastru)
  • 400 ml frisca lichida
  • 12 gr gelatina
  • 150 ml apa +3 lingurite sirop de menta pentru gelatina
  • Ingrediente sirop:
  • sirop de menta (se pune dupa gust)
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Mod preparare blat:
Ouale se amesteca cu zaharul pana ce se dizolva zaharul. Dupa aceea se adauga iaurtul, fulgii de cocos, siropul de menta, uleiul, zaharul vanilat si praful de copt amestecat cu faina. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt.

Se pune in cuptorul preincalzit pana ce trece testul scobitoarei. Dupa ce este gata se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.

Mod preparare sirop:
Apa se amesteca cu siropul de menta.

Prima data se va prepara crema a doua, deoarece prima crema va trebui pusa calda.

Mod preparare a doua crema:
Frisca se amesteca bine cu mixerul pana ce se intareste.

Se amesteca mascarpone cu zaharul pudra, dupa care se adauga esenta si colorantul. Gelatina se hidrateaza in apa amestecata cu siropul de menta, dupa care se pune pe baie de aburi pana ce se formeaza o spuma usoara, dupa care se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca putin si se pune treptat peste mascarpone. Dupa ce s-a incorporat gelatina se adauga frisca batuta tare.

Mod preparare prima crema:
Ciocolata se rupe bucatele si se amesteca cu uleiul, dupa care se topeste pe foc.

O cratita se umezeste putin cu apa rece, dupa care se tapeteaza cu celofan sau punga. Blatul se taie in 3 parti egale. Prima parte se pune in oala tapetata, se insiropeaza, dupa care se pune crema nr 1 peste care se adauga jumatate din crema a doua, se adauga cel de al doilea blat care se insiropeaza la randul lui, pesteacesta se pune din nou ciocolata topia si restul de crema. Peste crema se pune cel de al treilea blat si se insiropeaza.
Tortul se pune la rece aproximativ 3 ore sau se lasa de seara pana dimineata la frigider, dupa care intoarce oala invers pe un platou. Se scoate cu grija tortul si se orneaza dupa gustul fiecaruia.

Se potioneaza in portii potrivite.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Prajitura cu mere si nuci
Bucataras.RO

Prajitura cu mere si nuci

de toamna tarzie...

Prajitura cu mere si nuci
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!