Tort cu Inghetata de Piersici si Fructe Rosii de Padure

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Tort cu Inghetata de Piersici si Fructe Rosii de Padure

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 75 g unt bio
  • 175 g zahar brut
  • 175 g faina integrala de alac bio
  • 3 oua bio
  • 100 ml smantana bio
  • 1 lingurita seminte de vanilie bio
  • Stratul de inghetata:
  • 250 g zmeura, plus extra pentru decorat
  • 150 g coacaze
  • 100 g zahar pudra nerafinat
  • 500 ml smantana bio
  • 250 g mascarpone
  • 3 buc piersici

Mod de preparare

Pentru ca este sezonul tocmai bun pentru un tort cu inghetata, va prezint o reteta delicioasa, din revista Good Food luna iulie.

Incingem cuptorul la 160C.

Tapetam cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 25 cm.

Punem intr-un bol mare untul, zaharul, faina, ouale, smantana, vanilia si mixam cu un mixer electric.

Cand am obtinut o compozitie omogena si fina o transferam in forma de tort si coacem 50 de minute, pana cand blatul creste iar o scobitoare introdusa in miezul lui iese curata.

Lasam sa se raceasca 10 minute in tava, apoi transferam blatul pe un gratar pentru prajituri pentru a se raci complet.

Curatam forma de tort si o tapetam cu un strat dubu de folie alimentara.

Punem intr-un bol jumatate din cantitatea de zmeura si coacaze, adaugam 2 linguri de zahar pudra si zdrobim usor cu ajutorul unei furculite.

Intr-un alt bol punem smantana, zaharul pudra, crema mascarpone si mixam cu un mixer electric pana cand obtinem o compozitie omogena.

Incorporam in aceasta compozitie piersicile tocate si fructele de padure intregi (din care oprim 50 g pentru decorat) si cele zdrobite.

Pentru a scurta timul de congelare, am pus crema de inghetata intr-un aparat de facut inghetata, timp de 30 de minute. Daca nu aveti aparat de facut inghetata, tineti tortul la congelator minum 4 ore.

Taiem blatul pe orizontala in 3 straturi egale. Punem primul blat in forma de tort si adaugam peste blat 1/3 din cantitatea de crema cu fructe si cateva bucati de fructe intregi.

Adaugam si al doilea blat, intindem peste el inca 1/3 din crema de fructe apoi punem deasupra cel de al treilea blat peste care intindem crema ramasa.

Invelim tortul cu folie alimentara si il punem la congelator unde il lasam minim 4 ore.

Scoatem tortul din cogelator cu 20 de minute inainte de servire. Ornam tortul cu cele 50 g fructe de padure.

Va doresc
Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Gnocchi cu ciuperci
Bucataras.RO

Gnocchi cu ciuperci

Gnocchi cu ciuperci
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola