Tort cu iaurt si fructe tropicale

Portii
10
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Tort cu iaurt si fructe tropicale

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 160 g zahar
  • esenta vanilie
  • 160 g faina
  • Diametru tava: 22 cm
  • Umplutura + decor:
  • 1 plic gelatina (10 g)
  • 100 ml apa rece
  • 500 ml frisca lichida
  • 400 g iaurt grecesc
  • 100 g branza pufoasa
  • 170 g zahar (sau dupa gust)
  • 30 g zahar pudra vanilat
  • 1 conserva cu rondele de ananas (565 g)
  • 1 conserva cu fructe tropicale (425 g)

Mod de preparare

Blat:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna intr-o tava detasabila unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca cinci minute. Cu ajutorul unui cutit se desprinde de marginile tavii si se indeparteaza inelul detasabil. Se pune blatul cu susul in jos pe un gratar pentru racire sau pe o hartie de copt, iar peste tava se pune o greutate pentru a se presa. Se lasa sa se raceasca de tot inainte de a-l taia.

Umplutura + decor:
Se pune o cratita cu apa la foc.
Gelatina se pune intr-un castron si se toarna 100 ml apa rece peste ea.
Se mixeaza 400 ml frisca. Peste ea se adauga iaurtul, branza, zaharul si zaharul pudra vanilat si se omogenizeaza.
Se pune castronul cu gelatina in apa fierbinte din cratita si se tine acolo pana cand aceasta devine lichida.
Gelatina lichida se amesteca cu crema.
Fructele tropicale se scurg de zeama si se lasa cateva deoparte pentru decor. Restul fructelor se incorporeaza in crema.

Asamblare:
Se taie blatul in doua.
Se pune o foaie pe un platou si se aseaza inelul detasabil de la tava de jur-imprejurul ei. Se insiropeaza foaia cu zeama de la fructele tropicale (aceasta se poate amesteca cu zeama de la ananas).
Se pun rondele de ananas de jur-imprejurul inelului detasabil, apoi se toarna crema si se niveleaza.
Se insiropeaza cea de-a doua foaie de blat si se aseaza peste crema si peste rondelele de ananas.
Se da tortul la rece pentru 4-5 ore sau cel mai bine se lasa peste noapte.
Dupa aceea, se indeparteaza inelul de la tava detasabila de pe tort, iar blatul de deasupra se decoreaza cu restul de frisca si restul de fructe tropicale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Parteneri
Chiftele marinate cu ciuperci de padure
Bucataras.RO

Chiftele marinate cu ciuperci de padure

https://www.bucataras.ro/retete/chiftele-marinate-in-sos-de-zacusca-si-ciuperci-88342.html retete inspirate de toamna

Chiftele marinate cu ciuperci de padure
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat