Tort cu Fructe (fara Foc)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort cu Fructe (fara Foc)

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 100 g fulgi de grau
  • 100 g fulgi de porumb
  • 150 g stafide
  • 200 g miez de nuca macinat
  • 100 g capsuni
  • 100 g cirese
  • 2 piersici (din compot)
  • 300 ml sirop din compot
  • 1 fiola esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 1 pachet de unt (80% grasime)
  • 1 plic de zahar pudra cu aroma de vanilie (se poate inlocui zaharul cu miere, dar aceasta trebuie sa fie curata ca sa nu se taie cand se amesteca cu untul)
  • 150 g miez de nuca macinat
  • 1/4 lamaie
  • Pentru decor: fructe proaspete

Mod de preparare

Stafidele se aleg, se spala in cateva ape, se sterg de apa
apoi se pun intr-un borcan impreuna cu esenta de rom.

Miezul de nuca se alege de impuritati, se spala in cateva ape caldute, se scurge bine de apa si se lasa pe un blat de lemn sa se zvante foarte bine, dupa care se macina.

Capsunile se spala sub jet de apa rece, se curata de codite si se taie cubulete de aprox. 0,5 cmc.

Ciresele se spala sub jet de apa rece, se curata de codite
si de samburi si se taie in sferturi.

Piersicile se taie cubulete de 0,5 cmc.

Se amesteca fulgii de grau cu fulgii de porumb, stafidele,
fructele taiate cubulete si miezul de nuca macinat. Peste acest amestec se toarna siropul de la compot si se amesteca lejer. Se acopera cu folie alimentara si se tine la frigider cateva ore.

Untul rece se preseaza de peretii unui castron - cu ajutorul unei linguri de lemn - pana cand se elimina excesul de apa. Apoi se freaca impreuna cu zaharul pana cand devine cremos si creste in volum.

Lamaia se spala si se macina in blender - impreuna cu coaja - si se incorporeaza in crema de unt, apoi se adauga miezul de nuca macinat.

Asamblarea tortului:
Presarati miez de nuca macinat pe platou - ca sa se desprinda usor felia de tort. Compozitia pentru foi se imparte in doua. Din jumatate, se aranjeaza (pe platou) un strat, care se repartizeaza uniform si se preseaza usor. Se intinde deasupra jumatate din crema de unt, apoi a 2-a jumatate de compozitie pentru foaie, apoi se imbraca tortul cu restul cremei de unt.

Se decoreaza dupa inspiratie, cu fructe proaspete aranjate cat mai estetic.

Se tine tortul la rece cateva ore, ca sa se combine aromele, iar crema de unt sa se intareasca.

Din aceste cantitati ies aproximativ 12 felii.

Spor la lucru si pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni
Bucataras.RO

Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni

Un deliciu, un rasfat dulce!

Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola