Tort cu crema de vanilie si ciocolata alba

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de vanilie si ciocolata alba

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • sare
  • 2 cani de zahar
  • 2 cani faina
  • esente de rom si vanilie
  • cacao
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 50 ml ulei
  • Crema de vanilie:
  • 700 ml lapte
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri zahar
  • vanilie
  • Crema de ciocolata alba:
  • 300ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata alba
  • Pentru insiporopat: cafea preparata si indulcita, dupa preferinte Pentru ornat: frisca (alba si cu cacao) si ciocolata toffifee

Mod de preparare

Blatul si crema de ciocolata este bine sa le facem cu o zi inainte.
Pentru blat:
Separam ouale, albusurile le batem bine cu un praf de sare, punem si zaharul, mixam pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul pana le incorporam bine si pe acestea.
Bicarbonatul il stingem cu putin otet sau cu zeama de lamaie si impreuna cu faina si cacaoa turnam treptat in compozitie pana la omogenizare.
Punem si romul cu vanilia, in functie de cat de aromat va place si la sfarsit adaugam si uleiul, mai mixam putin si gata.
Turnam compozitia intr-o tava cu inel detasabil si tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru cca 40 minute sau facem testul cu scobitoarea.
Pentru crema de ciocolata alba:
Frisca lichida si bucatile de ciocolata le punem la foc mic pana de topesc, apoi dam deoparte sa se raceasca si o bagam la frigider pentru 5-6 ore sau pana a doua zi.
Crema de vanilie:
Intr-o oala punem faina, zaharul, cateva linguri de lapte si vanilia. Restul de lapte il punem la fiert, iar cand incepe sa dea in clocot turnam laptele in oala cu ingredientele dinainte si amestecam cu un tel pana ce crema se ingroasa. O lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand.
Mixam crema de ciocolata pana obtinem o spuma, iar peste crema de vanilie adaugam 3-4 linguri de crema de ciocolata si o amestecam usor.
Pentru ansamblare: Blatul in taiem in 3, iar pe un platou punem o foaie de blat pe care o insiropam cu cafea, peste punem jumatate din crema de vanilie, alta foaie de blat, o insiporam si pe aceasta, punem si restul de crema de vanilie, ultima foaie de blat insiporam si peste turnam crema de ciocolata alba.
Ornam tortul cu frica si ciocolata dupa preferintele fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan
Bucataras.RO

Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan

Saraturile sunt preferatele mele si nu refuz niciodata o tarta sarata sau picanta. Chiar si in afara concursului, nu am...

Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola