Se separa ouale, albusurile se bat spuma punand putin cate putin zahar pana rezulta o bezea. Separat se amesteca galbenusurile cu apa, apoi se pun, amestecand usor, peste albusuri. Se pune apoi faina, incorporand usor cu o lingura.
Se caramelizeaza o oala (inclusiv peretii acesteia) cu zahar si se toarna compozitia. Compozitia se pune la cuptor la foc potrivit, pana ce va trece testul scobitoarei. Intre timp se prepara cu mixerul praful de inghetata cu laptele, intr-un vas inghetata cu gust de lamaie si in altul cea cu gust de caise. 200 ml lapte se amesteca cu 2 pachetele de praf de inghetata.
Se bate cu mixerul si crema de patiserie. Inghetata si crema de patiserie se pun la frigider pana ce le va venii randul. Separat se face si siropul, amestecand toate ingredientele mentionate.
Cand s-a copt blatul, se lasa sa se raceasca si se intoarce vasul invers, acesta va cadea cu usurinta, din cauza vasului caramelizat care nu ii permite sa se lipeasca. Dupa ce s-a racit bine acesta se taie in trei parti si se insiropeaza pe rand cu siropul obtinut.
Pe primul blat se pune inghetata dorita, iar pe al doilea cealalta. Suprafata tortului se imbraca in glazura, prepararea acesteia se face comform plicului. Dupa ce s-a intarit glazura se adauga crema de patiserie sau frisca.
Pe deasupra se pune nuca de cocos, fructe, jeleuri ... etc, in functie de gustul fiecaruia.
Tortul se pune la frigider pana a doua zi si se servaste rece.
Pofta buna!!!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPentru această rețetă delicioasă m-am inspirat de la Oana de la Savori Urbane. Vă invit să o încercați și voi...
Desert chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mureCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii