Tort cu Crema de Praf de Inghetata

Complexitate
redusa
Tort cu Crema de Praf de Inghetata

Ingrediente

  • blat:
  • 13 oua
  • 13 linguri de apa
  • 13 linguri zahar
  • 200 gr zahar pentru caramelizarea vasului de copt
  • 2 1/2 cani faina
  • 2 esente vanilie
  • 2 pliculete praf de copt
  • crema:
  • 2 pachete praf de inghetata cu aroma de caise
  • 2 pachete praf de inghetata cu aroma de lamaie
  • 400 ml lapte
  • sirop:
  • 20 linguri zahar
  • 2 cani apa rece
  • o esenta de vanilie
  • decor:
  • 500 ml crema de patiserie sau frisca
  • 100 gr nuca de cocos (obtional)
  • un plic glazura cu gust de lamaie

Mod de preparare

Se separa ouale, albusurile se bat spuma punand putin cate putin zahar pana rezulta o bezea. Separat se amesteca galbenusurile cu apa, apoi se pun, amestecand usor, peste albusuri. Se pune apoi faina, incorporand usor cu o lingura.

Se caramelizeaza o oala (inclusiv peretii acesteia) cu zahar si se toarna compozitia. Compozitia se pune la cuptor la foc potrivit, pana ce va trece testul scobitoarei. Intre timp se prepara cu mixerul praful de inghetata cu laptele, intr-un vas inghetata cu gust de lamaie si in altul cea cu gust de caise. 200 ml lapte se amesteca cu 2 pachetele de praf de inghetata.

Se bate cu mixerul si crema de patiserie. Inghetata si crema de patiserie se pun la frigider pana ce le va venii randul. Separat se face si siropul, amestecand toate ingredientele mentionate.

Cand s-a copt blatul, se lasa sa se raceasca si se intoarce vasul invers, acesta va cadea cu usurinta, din cauza vasului caramelizat care nu ii permite sa se lipeasca. Dupa ce s-a racit bine acesta se taie in trei parti si se insiropeaza pe rand cu siropul obtinut.

Pe primul blat se pune inghetata dorita, iar pe al doilea cealalta. Suprafata tortului se imbraca in glazura, prepararea acesteia se face comform plicului. Dupa ce s-a intarit glazura se adauga crema de patiserie sau frisca.
Pe deasupra se pune nuca de cocos, fructe, jeleuri ... etc, in functie de gustul fiecaruia.
Tortul se pune la frigider pana a doua zi si se servaste rece.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Desert chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mure
Bucataras.RO

Desert chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mure

Pentru această rețetă delicioasă m-am inspirat de la Oana de la Savori Urbane. Vă invit să o încercați și voi...

Desert chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mure
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!