Tort cu crema de ciocolata si jeleu de fructe de padure

Portii
12
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de ciocolata si jeleu de fructe de padure

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 lg zahar
  • 2 lg apa
  • 2 lg ulei
  • 10 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 50 g nuca macinata
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema de ciocolata:
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 2 lgt esenta de rom
  • Jeleul de fructe de padure:
  • 300 g fructe de padure (zmeura, afine, mure)
  • 3-4 lg zahar (sau dupa gust)
  • 1,5 pahare cu apa
  • 3 lg amidon
  • Mai avem nevoie de:
  • apa+zahar+esenta rom pt insiropat
  • cateva fructe pt ornat
  • 2-3 lg frisca batuta

Mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga zaharul pe rand si se bate pana se obtine o spuma tare. Se adauga si apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca cu ajutorul unei spatule. Faina, cacaua, nuca macinata si praful de copt se amesteca impreuna, apoi se toarna in 2 reprize peste albusuri. Se omogenizeaza cu miscari usoare pana la incorporare.

Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit, apoi se taie in trei.

Crema de ciocolata: Ciocolata se rupe in bucati mai mici si se pune pe foc mic impreuna cu frisca lichida intr-o oala de inox cu fundul dublu. Se aduce la punctul de fierbere, amestecand continuu pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. Se da la rece cel putin 2 ore. Se adauga si esenta de rom, apoi se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa si mai deschisa la culoare. Nu se exagereaza foarte tare cu mixatul, altfel se ingroasa prea tare.

Jeleul de fructe de padure: Intr-o oala se pun fructele de padure (eu am avut congelate) impreuna cu apa si zaharul (dupa gust). Se lasa sa dea 2-3 clocote, nu mai mult pentru a ramane cat mai intregi fructele, timp in care se dizolva amidonul in putina apa. Se toarna peste fructe si se amesteca pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Asamblare tort: Pe un platou se asaza primul blat. Se insiropeaza (se pregateste un sirop din apa, zahar dupa gust si esenta de rom) apoi se unge cu un strat de crema de ciocolata. Deasupra se pune un strat din jeleul de fructe, apoi se asaza al doilea blat. Se insiropeaza si se procedeaza la fel. La final, se adauga ultimul blat, se insiropeaza apoi se da cel putin o ora la frigider.

Se scoate tortul de la rece si se unge cu crema de ciocolata doar deasupra. Se fac moatze din ciocolata si frisca si se orneaza cu fructe de padure.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Pide
Bucataras.RO

Pide

Cum da frigul, cum am chef de copt ceva si de facut aluaturi. De aceasta data am ales o reteta pe care am pus de mult ochii,...

Pide
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!