Tort cu ciocolata si caise

Portii
15
Timp pregatire
1220 minute
Timp coacere
1220 minute
Complexitate
medie
Tort cu ciocolata si caise

Ingrediente

  • blat (forma cu diametrul 20 cm):
  • 200 g ciocolata
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g unt moale
  • 130 g faina
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de praf de copt
  • umplutura:
  • 5 linguri de gem de caise
  • 50 g unt
  • pentru decor 5 caise nu foarte coapte
  • 100 g ciocolata topita
  • frisca

Mod de preparare

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se intareste. Se freaca galbenusurile apoi se incorporeaza in bezea, la fel si ciocolata topita si racita.
Se amesteca faina cu praful de copt, apoi se adauga in amestec. Se toarna aluatul in forma rotunda de tort tapetata cu hartie pentru copt si se da la copt in cuptorul preincalzit, la foc mediu, cca. 30 minute. Ultimele 10 minute se dau la foc mic.
Se lasa blatul sa se raceasca bine, apoi se taie pe orizontal in 3 discuri egale ca grosime.
Se spala caisele, se rup in cate 2 jumatati, se indepatreaza samburii. Se pune la clocotit o cana de apa. Se scufunda jumatatile de caise in apa clocotita cca. 5 minute, apoi se strecoara si se trec sub jet de apa rece. Se indeparteaza pielita de pe caise, apoi se trec prin ciocolata topita si se dau 5-10 minute la rece.
Gemul de caise se mixeaza cu untul moale, apoi se unge fiecare disc cu un strat uniform, asezandu-se una peste alta. Se toarna deasupra ciocolata topita ramasa si se decoreaza cu frisca si jumatati de caise trase in ciocolata. Se lasa la rece o ora inante de a-l portiona. Acest blat de tort nu mai trebuie insiropat fiind un blat pufos si sfaramicios, avand un gust divin de ciocolata.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
2
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
3
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Parteneri
Pizza Quattro Formaggi cu blat Alka Pizza casei
Bucataras.RO

Pizza Quattro Formaggi cu blat Alka Pizza casei

O reteta pentru gusturi rafinate. Este gata in numai 5 minute, suficient pentru ca savoarea ingredientelor sa se...

Pizza Quattro Formaggi cu blat Alka Pizza casei
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino