Tort cu capsuni si portocale

Portii
16
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu capsuni si portocale

Ingrediente

  • 4 linguri zahar brut
  • Pentru blat:
  • 8 oua mari
  • 1 praf mic de sare
  • 4 linguri pliculete Green Sugar
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cu varf cu cacao neagra
  • 1 lingura extract natural de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 800 gr smantana pentru frisca grasa(de la tarani)
  • 4 linguri zahar brut
  • 10 pliculete Green Sugar
  • 2 pliculete gelatina granule
  • 3 portocale
  • 1 fuct kaki
  • 1 lingura gem de portocale cu wkisky(de la Lidl)
  • 800 gr capsuni(congelate am folosit eu)
  • 200 ml apa plata
  • Pentru decor:
  • Capsuni
  • Bomboane de ciocolata
  • Tigarete din ciocolata

Mod de preparare

Pentru blat: pregatim un blat simplu, obisnuit. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare, pentru 2-3 minute. Adaugam zaharul si indulcitorul si mixam pana albusurile capata consistenta, devin o bezea. Adaugam treptat galbenusurile si mixam dupa fiecare galbenus adaugat. Faina o amestecam cu cacaua, o adaugam la ingredientele umede si amestecam cu mixerul, la viteza mica la inceput, apoi la viteza mai mare, pana se incorporeaza ingredientele. Tapetam fundul unei forme de tort cu inel detasabil cu hartie de copt, iar marginile le stropim cu putin ulei. Punem aluatul in forma de tort, nivelam si dam tava la cuptorul incins, la 160 grade C, pentru 30 minute. Am folosit o tava cu diametrul de 28 cm. Lasam blatul in cuptor cu usa intredeschisa, inca 15-20 minute, apoi il lasam sa se raceasca de tot. Il scoatem din forma si-l punem pe un grilaj.
Pentru umplutura: frisca o mixam cu 2 linguri zahar brut si 6 pliculete indulcitor. Cand capata consistenta dorita, oprim mixerul si dam frisca la frigider.
Capsunile le punem intr-o craticioara impreuna cu 100 ml apa plata. Adaugam 2 linguri zahar brut si 2 pliculete indulcitor. Lasam sa fiarba 10 minute, pana fructele s-au inmuiat, dar nu sunt zdrobite. Intre timp, punem la hidratat 1 pliculet de gelatina, cu 60-70 ml apa rece. Dupa ce capsunile au fiert, adaugam gelatina hidratata peste ele. Amestecam usor pana gelatina este dizolvata. De aici alegem aproximativ 150 ml din zeama lasata de fructe. Lasam atat fructele, cat si zeama lasata sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, in jumatatea de frisca batuta, adaugam zeama racita de la capsuni, care intre timp a devenit gelatinoasa…
Fructul kaki il curatam si taiem feliute. Portocalele le spalam cu apa calda si cu ajutorul unui cutit bine ascutit, le curatam de coaja, alegem doar miezul, fara pielita alba. Punem feliutele de portocale si kaki intr-o craticioara. Adaugam 100 ml apa plata, 2 pliculete indulcitor si 1 lingura gem de portocale. Lasam pe foc mic, pana fructele s-au inmuiat, iar gemul s-a incorporat in compozitie. 1 pliculet de gelatina il punem la hidratat in 60-70 ml apa rece. Dupa ce fructele au fiert suficient, punem gelatina hidratata peste ele. Amestecam usor pana gelatina este dizolvata. Si din aceasta compozitie, alegem aproximativ 150 ml din zeama lasata de fructe. Lasam sa se racesaca. Amestecam jumatatea ramasa de frisca cu zeama racita de la portocale.
Pentru asamblare: taiem blatul de tort in 3 felii. Punem pe un platou prima felie de blat. Peste primul blat, punem capsunile, dar atentie, sa nu fie intarite de tot. Dam blatul pentru 15 minute la frigider. Peste capsuni, punem frisca cu aroma de capsuni, din care mai oprim 3-4 linguri. Nivelam frisca si dam din nou la frigider pentru 15 minute. Punem al doilea blat de tort, peste blat punem portocalele, dar si aici atentie sa nu fie intarite de tot, sa se poata distribui usor, iar blatul sa se inmoaie de la fructe. Dam la frigider pentru alte 15 minute. Adaugam si frisca cu aroma de portocale, din care oprim 3-4 linguri. Asezam ultimul blat peste frisca, apasam foarte usor sa faca „priza” cu frisca si dam la frigider pentru alte 15 minute. Scoatem pentru ultima oara si decoram tortul. Il imbracam in frisca oprita, pe suprafata tortului cu frisca roz de capsuni, iar pe laterale cu frisca galbuie de portocale. Il decoram cu bombonele si capsuni intregi si-l dam la frigider pana in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Ghiveci cu carnati in vas Zepter
Bucataras.RO

Ghiveci cu carnati in vas Zepter

Un mare avantaj gatitul in vasele Zepter! Cine detine un astfel de vas, stie exact despre ce vorbesc. Iata o alta mancare...

Ghiveci cu carnati in vas Zepter
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola