Tort cu blat de ciocolata

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu blat de ciocolata

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 150 gr. ciocolata
  • - 150 gr. unt
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 1 plic praf de copt
  • - 7 oua
  • - 150 gr faina de grau
  • - 1 varf de cutit de sare
  • - 150 gr zahar pudra
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 1 kg smantana grasime 30%
  • - 4-5 linguri zahar vanilat
  • Ingrediente pentru ornat:
  • - 1 portocala
  • - ornamente din zahar
  • Ingrediente pentru insiropat:
  • - 200 ml apa
  • - 2 linguri zahar
  • - 1 esenta de vanilie
  • - Se mai folosesc fructe pentru umplutura, cum ar fi bananele sau orice aveti in casa si ciocolata.

Mod de preparare

Mod de preparare pentru blat:
Se separa galbenusurile de albusuri.
Se pune intr-o craticioara la bain marie, ciocolata, untul, zaharul si zaharul vanilat si se amesteca usor pana se topeste zaharul, se opreste focul si se lasa sa se racoreasca, pana ajunge la temperatura camerei.
Se mixeaza albusurile cu putina sare, pana cand se obtine o pasta foarte densa.
Se pune cicolata topita intr-un vas putin mai mare si se toarna peste ea albusurile spuma.
Cu o paleta, se incepe a se omogeniza compozitia, amestecand usor de jos in sus si, din cand in cand, se presara faina de grau in ploaie, dupa ce a fost incorporata in ea si praful de copt si se continua amestecarea usor.
Se toarna compozitia intr-o tava in care s-a pus hartie de copt si se da tava la cuptor, la foc potrivit, pentru circa o ora. Se inteapa cu o scobitoare pe mijloc, pentru a se verifica daca este copt; daca scobitoarea iese curata, inseamna ca blatul este copt, se scoate si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se taie in felii, mie mi-au iesit patru felii.


Mod de preparare pentru frisca:
Se pune la robot smantana, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana cand se obtine o frisca tare, nu exagerati cu mixarea sa nu se faca unt.


Mod de preparare pentru sirop:
Se pune apa la fiert cu zaharul si cand clocoteste, se opreste focul si se toarna esenta, se amesteca si se lasa la rece.
Se pune pe un platou o foaie de blat, se insiropeaza, se asaza un strat de frisca, felii de banane, bucati de ciocolata si se continua pana cand se termina foile de blat. La ultima foaie, se insiropeaza, se pune toata frisca si se intinde in mod uniform, peste tot tortul, apoi se orneaza dupa gust si preferinta. Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Coaste de berbecut la punga
Bucataras.RO

Coaste de berbecut la punga

Din categoria, sa-mi fac si eu poftele, baietii mei nu mananca behaite.....acum ce sa zic, berbecutul asta era cam trecut de...

Coaste de berbecut la punga
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola