Biscuitii maruntiti se amesteca cu miezul de nuca si margarina topita apoi se intinde intr-un strat uniform intr-o forma de tort cu inel detasabil(cu diametrul de 27 cm).Se aseaza pe margine biscuitii trasi in ciocolata si se da la rece 15 minute.
Se mixeaza frisca pana se inrtareste apoi se amesteca cu branza si smantana ,cu pasta de macese si gelatina hidratata in 100 ml apa si apoi topita la bain marin.Se toarna peste aluatul de biscuiti si se da la rece o ora.
Se mixeaza iarasi frisca cu smantana si branza de vaci apoi se amesteca cu piureul de castane si cu gelatina topita la bain marin.Se toarna peste crema de macese si se da la rece cel putin 2 ore.
Se dilueaza pasta de macese cu apa si se amesteca cu tort gelle-ul apoi se pune pe foc amestecand continuu pana da sa fiarba.Se ia de pe foc si se toarna deasupra cremei de castane .Se da la rece 15 minute sa se inatreasca.De preferat sa se lase pewste noapte la frigider inainde de a indeparta forma si a portiona tortul.
Pofta buna!!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii