Tort `Ciclon` - Orvenyes Turotorta

Complexitate
redusa
Tort `Ciclon` - Orvenyes Turotorta

Ingrediente

  • Blat :
  • 250 g bicuiti cu vanilie sau cocos
  • 150 g rama topit
  • Crema:
  • 100 ml apa
  • 2 pachet gelatina fina (1 pachet = 10 gr)
  • 800 g branza dulce
  • 50 ml zeama de lamaie
  • 10 linguri zahar
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • 300 ml frisca
  • 1 plic intaritor frisca
  • 250 g visine(din compot, proaspete, sau zmeura)

Mod de preparare

Avem nevoie de o forma pentru tort cu un diametru de 22 cm sau 24 cm pe care il tapetam cu folie de plastic (eu am pus folia de aluminiu caci numai asta am avut la indemana) si il ungem apoi bine cu rama sau ulei.

Biscuitii ii macinam si ii amestecam apoi cu cele 150 gr Rama topita. Aceasta compozitie o turnam in forma tapetata, o uniformizam prin presare pe fundul si marginea formei de tort si apoi il dam la congelator pentru 20 minute. In acest timp ne ocupam de crema. Dizolvam gelatina in 100 ml apa, apoi o punem la incalzit pana se dizolva.

Branza, cele 10 linguri de zahar, zaharul vanilat si zeama de lamaie le mixam cu mixerul pana devine spuma, adaugam 50 ml gelatina dizolvata si racita. Batem spuma frisca, adaugam la ea intaritorul de frisca si apoi o adaugam la compozitia de branza amestecand incet pana se omogenizeaza.

Visinele (sau zmeura, capsuni etc.) le punem in blender cu 2 linguri zahar si le turmixam, apoi adaugam la acesta restul de gelatina ramasa.

Scoatem din congelator forma in care am pus aluatul de biscuiti, turnam peste compozitia de branza si deasupra turnam compozitia de fructe mixate. Cu ajutorul unei cozi de la o lingura de lemn facem cercuri concentrice care se aseamana cu un ciclon. Se lasa cel putin 4 ore la congelator, apoi se poate pune la frigider si se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Aperitiv gofre cu legume si mozzarella
Bucataras.RO

Aperitiv gofre cu legume si mozzarella

Tare bune au fost aceste gofre! Aparatul de gofre Duraceramic Breville este foarte util in bucatarie. Poti pregati...

Aperitiv gofre cu legume si mozzarella
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola