Blatul:
-Amestecati faina, sarea si cacaoa si dati deoparte
-Mixati untul intr-un vas mai mare timp de 1-2 minute, adaugati zaharul si mai mixati 2-3 minute.
-Adaugati oulale, unul cate unul, amestecand bine. Adaugati esenta de vanilie.
-Amestecati laptele batut cu colorantul.
-In compozitia de unt adaugati treptat faina si laptele batut, altenandu-le. Incepeti si terminati cu faina.
-Stingeti bicarbonatul cu otet si adaugati-l in compozitie
- Turnati in 2 tavi de diametru 23 cm unse si tapetate cu hartie de copt (eu am folosit o singura tava de 28 cm)
-Coaceti in cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 min (incercati cu o scobitoare, eu a trebuit sa-l las vreo 35-40 min, probabil pt ca era si mai gros).
- Dupa ce il scoateti din cuptor lasati-l sa se raceasca pe un gratar apoi impachetati-l in folie alimentara si bagati-l in congelator 1-2 h pt a fi mai usor de taiat.
Crema:
-Mixati crema de branza si mascarpone. Adaugati vanilia si zaharul pudra.
-Bateti frisca
-Cu o spatula lata adaugati treptat frisca in compozitia de branza
-Daca crema nu este indeajuns de ferma lasati-o la frigider 1 h
Taiati cele de blaturi in 2 (in cazul meu am taiat blatul in 3) si ansamblati-l (blat, crema, blat, crema). Pastrati crema si pt a-l imbraca.
Ornati-l cu fulgi de cocos.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii