Tort Alina

Complexitate
redusa
Tort Alina

Ingrediente

  • - 200 g de piscoturi;
  • - 500 ml frisca vegetala;
  • - 100 g zahar;
  • - 200 g margarina (eu am folosit Unirea);
  • - 2 plicuri de gelatina;
  • - 1 fiola esenta de vanilie;
  • - coaja rasa de la o lamaie;
  • - un compot de fructe exotice + doi kiwi si o banana;
  • - migdale fulgi;
  • - gem de visine

Mod de preparare

In primul rand punem piscoturile intr-o punga si cu un facalet le sfarmam.

Apoi punem 40 g margarina la topit in bain-marin, gelatina o dizolvam in putina apa (circa doua linguri) si o punem la bain-marin impreuna cu untul pana se dizolva corect. Dupa asta luam piscoturile sfarmate si le amestecam cu untul topit, le amestecam si punem si fiola de esenta de vanilie. Aceasta compozitie o punem intr-o tava (de preferat cu peretii detasabili), nivelam putin cu mana si o dam la congelator pentru cam 30 min.

Urmatorul pas este acela de a mixa frisca, apoi luam cele 160 g de margarina ramasa si o batem bine cu zaharul in care spre final incorporam frisca batuta, dupa asta punem fructele, coaja rasa de la o lamaie, celalalt plic de gelatina pe care il dizolvam in putina apa (tot asa circa doua linguri) il punem la bain-marin si dupa ce s-a racorit putin il incorporam cu toate celelalte ingrediente.

Compozitia rezultata o punem in forma de tort peste blat si o dam la frigider pentru mai multe ore (chiar peste noapte).

Eu am ornat pe lateral cu fulgi de migdale, putin gem de visine deasupra (ceva de genu - bulbul florii), tot din fulgi de migdale am facut petalele florii (pentru ca cica este primavara) iar cozile florii din coaja de lamaie taiata subtire.

Am pus compozitia de margarina doar in ideea de a nu fi frisca simpla si a o face mai fina (dupa gustul meu).

Se serveste cu pofta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Cornuri cu gem
Bucataras.RO

Cornuri cu gem

Desi este foarte cald afara m-am incumetat intr-o dimineata pe racoare sa fac cateva cornulete, ideale pentru pachet la lucru...

Cornuri cu gem
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola