Tiramisu Tropical cu Nuca de Cocos

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu Tropical cu Nuca de Cocos

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 1 mango
  • 1-2 banane
  • 1 ananas
  • 125 g zmeura
  • 20 g zahar
  • 12 piscoturi
  • 500 ml suc tropical
  • Crema de mascarpone si nuca de cocos:
  • 3 galbenusuri
  • 50 g zahar
  • 200 g mascarpone
  • 50 g lapte (preferabil de cocos)
  • 50 g nuca de cocos macinata
  • 150 ml smantana cu continut mic de grasime

Mod de preparare

Folositi mixerul pentru a prepara crema. Bateti galbenusurile cu zaharul pana obtineti o compozitie de culoare pala si textura fina. Separat amestecati mascarponele cu laptele, apoi adaugati si cu ouale. Adaugati si nuca de cocos.

Separat bateti smantana pana se face spuma, apoi puneti-o peste compozitia cu mascarpone. Nu mai mixati, ci omogenizati usor, prin impaturire, folosind o spatula.

Curatati fructele si taiati-le in bucati mici (de aproximativ 1 cm cub). Pisati cu ajutorul furculite zmeura pe care ati amestecat-o in prealabil cu zaharul.

Inmuiati piscoturile in sucul tropical (la fel cum se procedeaza la Tiramisu reţetă originală). Eu nu am citit bine reteta initial, si am pisat piscoturile, apoi le-am umezit cu sucul ... :)

Impartiti compozitiile in 4 si puneti-le in aceasta ordine intr-un pahar: zmeura, crema de mascarpone (o optime din cantitatea totala), piscoturile inmuiate, fructele taiate cubulete, apoi inca un strat de mascarpone (o optime din cantitatea totala).
Mie mi s-a parut foarte pregnant gustul de nuca de cocos, deci data urmatoare fie voi renunta de tot la ea, fie voi diminua cantitatea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Mancare de fasole verde cu maruntaie de pui
Bucataras.RO

Mancare de fasole verde cu maruntaie de pui

Am pornit de la a face orez cu maruntaie de pui, dar la final a rezultat fasole verde. Au taiat socri mei cativa pui la tara...

Mancare de fasole verde cu maruntaie de pui
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola