Terina de Fructe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Terina de Fructe

Ingrediente

  • Stratul 1
  • 400 gr cirese negre fara samburi
  • 7 lg zahar
  • 4 lg smantana 12% grasime
  • 150 ml apa
  • 1 plic gelatina
  • 1 lgt zahar vanilat bourbon
  • Stratul 2
  • 400 gr caise fara samburi
  • 7 lg zahar
  • 4 lg smantana 12% grasime
  • 150 ml apa
  • 1 plic gelatina
  • 1 lgt zahar vanilat bourbon
  • Stratul 3
  • 400 gr capsuni
  • 7 lg zahar
  • 4 lg smantana 12% grasime
  • 150 ml apa
  • 1 plic gelatina
  • 1 lgt zahar vanilat bourbon
  • Decor
  • sos de fructe

Mod de preparare

Stratul 1
Ciresele se amesteca cu zaharul si se pune la foc pana ce da in 2-3 clocote. Se da deoparte si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se mixeaza in blender dupa care se trece prin sita deasa. Gelatina se hidrateaza in 150 ml apa rece dupa care se tine pe foc pana se dizolva dar fara sa dea in fiert.

Pasta de cirese se amesteca cu gelatina dizolvata, smantana si zaharul vanilat. Se distribuie egal in forme individuale si se introduce la frigider. Cat timp sta la frigider pentru a se inchega pregatim stratul 2.

Stratul 2
Caisele se dau in 2-3 clocote impreuna cu zaharul, se lasa la racit dupa care se mixeaza cu blenderul, si se trece prin sita pentru a obtine o pasta fina. Se adauga gelatina hidratata si dizolvata in 150 ml apa, smantana si zaharul vanilat. Se toarna cu grija peste stratul de cirese care intre timp s-a inchegat si se da din nou la rece.

Stratul 3
Capsuni si zaharul se fierb in 2-3 clocote, se racesc apoi se mixeaza in blender si se trec prin sita pentru a indeparta semintele. Se amesteca cu gelatina hidratata si dizolvata pe foc in 150 ml apa, smantana si zaharul bourbon. Se toarna si acest strat peste cel de caise care s-a inchegat si se da la rece timp de 5-6 ore sau de pe o zi pe alta.
Terina se scoate din forme introducandu-le scurt in apa fierbinte.
Se servesc ca atare sau insotite de un sos de fructe

Daca nu aveti forme individuale o puteti monta intr-o forma de chec tapetata cu folie alimentara.
Se poate inlocui cu succes zaharul cu mierea sau alti indulcitori naturali.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
4
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Tort cu nuca
Bucataras.RO

Tort cu nuca

Tort cu nuca
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!