Tarta Elvetiana cu Mere

Complexitate
redusa
Tarta Elvetiana cu Mere

Ingrediente

  • Aluat fraged
  • -200 g faina alba
  • -100 g unt, taiat bucatele
  • -50 g zahar
  • -1 ou
  • Umplutura
  • -600- 800 g mere
  • -sucul de la 2 lamai
  • -2 oua
  • -2 linguri miere
  • -3 linguri zahar
  • -1/2 lingurita scortisoara pudra
  • -125 g alune / nuci / migdale, macinate
  • Liezon
  • -2 galbenusuri
  • -2 linguri smantana pentru frisca

Mod de preparare

Aluat fraged
Amestecati toate ingredientele pentru aluat si framantati putin, doar pana se aduna aluatul.
Dati forma de bila, inveliti in folie alimentara si lasati la rece, in frigider, minim 30 min.
Intindeti intr-o foaie rotunda ( diamentrul 22 cm), direct pe hartia de copt, cu mana sau cu sucitorul.
Transferati intr-o tava si dati pentru 15 min, la cuptorul preancalzit, la 180 grade.

Umplutura
Curatati merele de coaja si casuta samburilor.
Dati 250 g mere pe razatoarea mare si stropiti imediat cu suc de lamaie. Puneti deoparte.
Restul merelor taiati-le in sferturi si stropiti-le si pe ele cu suc de lamaie.
Intr-un bol, mixati ouale cu mierea, zaharul si scortisoara pana devin o crema spumoasa si zaharul este dizolvat.
Inglobati merele rase impreuna cu alunele / nucile / migdalele, macinate si turnati in strat peste aluatul fraget, precopt.
Aranjati uniform sferturile de mere, cu curbura in sus.

Liezon
Separat, bateti galbenusurile cu smantana pentru frisca si ungeti deasupra tarta,
cu liezonul obtinut.

Dati din nou la cuptorul incins, pentru inca 40 min, la 190 grade.
Scoateti din cuptor si tava, apoi lasati la racit pe un gratar.

Serviti feliat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Desert prajitura Deliciu - o alta varianta
Bucataras.RO

Desert prajitura Deliciu - o alta varianta

Cred ca toata lumea cunoaste prajitura deliciu si cat este de buna. De data aceasta am vrut aceeasi prajitura delicioasa dar...

Desert prajitura Deliciu - o alta varianta
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola