Tarta cu Mere si Fulgi de Migdale

Complexitate
redusa
Tarta cu Mere si Fulgi de Migdale

Ingrediente

  • -4- 5 mere
  • -2- 3 linguri zeama de lamaie
  • -1 lingura unt clarificat (ghee) sau unt
  • -2- 4 linguri zahar pudra
  • -4- 5 felii mari de paine
  • -1- 1 ½ cana lapte (cana de 250 ml)
  • -3 linguri zahar tos
  • -5 oua
  • -1 lingurita scortisoara pudra
  • -stafide
  • -nuca prajita
  • -1 lingura apa de flori
  • -2- 3 linguri fulgi de migdale (nuca de cocos) Pentru servit
  • optional:
  • -smantana groasa sau iaurt gras, bine scurs

Mod de preparare

Taiati merele curatate de coaja si casuta semintelor in felii si stropiti imediat cu zeama de lamiae pentru a impiedica oxidarea.
Repartizati-le uniform intr-un vas ce merge la cuptor, uns cu unt si tapetat cu zahar pudra.
Separat, dizolvati zaharul tos in laptele caldut si lasati la racit.

Intr-un bol mai mare, bateti ouale ca pentru omleta, adaugati scortisoara, apa de flori, laptele racit si omogenizati bine. Puneti in sosul de lapte painea taiata cubulete (cu coaja cu tot) si dati deoparte 10 min sau pana ce aceasta este muiata si absoarbe aproape tot lichidul.

Inglobati stafidele, nuca, asezati uniform, intr-un strat, peste mere si turnati apoi sosul ramas neabsorbit.
Presarati deasupra fulgii de migdale. Coaceti in cuptorul preancalzit, aproximativ 40- 50 min, la foc potrivit sau pana ce este facuta, tot lichidul absorbit si capata deasupra o tenta aurie.

Nu poate fi rasturnata sau scoasa din tava.
Serviti portionata, direct din vas, calda sau rece, fie simpla ori cu smantana (iaurt), optional.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola