Tarta cu mere, pandispan si mascarpone

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Tarta cu mere, pandispan si mascarpone

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tarta:
  • 1 lingurita vanilie
  • 80 gr unt
  • 70 gr smantana
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 270 gr faina
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 1.2 kg mere
  • 3 pere (optional)
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingurita vanilie
  • scortisoara
  • Pentru pandispan:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema mascarpone:
  • 500 gr mascarpone
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita vanilie
  • 3 linguri gem de zmeura
  • ciocolata rasa
  • zmeura pentru decor

Mod de preparare

Aluatul de tarta:
Amestecati intr-un bol untul cu smantana si oul.
Adaugati zaharul, vanilia, sarea, iar la sfarsit faina, treptat.
Amestecati cat puteti cu o paleta, iar cand aluatul devine mai tare, framantati cu mana.
Trebuie sa obtineti un aluat omogen si nelipicios.
Il inveliti in folie, il dati la rece 30 de minute.
Umplutura:
Curatati merele, le dati pe razatoarea mare.
Daca puneti si pere, le curatati si le taiati cubuletele mici.
Intr-o cratita puneti untul, merele, perele si zaharul.
Transferati cratita pe foc, le lasati sa scada zeama.
Amestecati amidonul cu 2-3 linguri de apa rece, il puneti peste mere, amestecati bine.
Dati compozitia deoparte, presarati scortisoara si amestecati.
Lasati sa se raceasca.
Pandispanul:
Galbenusurile le mixati cu zaharul.
Adaugati faina si vanilia.
Albusurile le bateti spuma, le adaugati peste galbenusuri, amestecati usor cu o paleta.
Scoateti aluatul de la rece, tapetati cu hartie de copt o tava de tarta cu diamentrul de 26 cm.
Puneti aluatul in tava si il intindeti bine.
Dati tava in cuptorul incins pentru 10 minute, la 180 de grade.
Scoateti tava din cuptor puneti merele, le nivelati, apoi pandispanul.
Introduceti iar tarta in cuptor pentru 15 minute.
Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca.
Crema de mascarpone:
Mascarponele il mixati cu zaharul pudra si vanilia, pana obtineti o crema spumoasa.
Prajitura rece o ungeti cu gem de zmeura, apoi puneti crema de mascarpone cu o lingura (puteti folosi si un pos).
Deasupra presarati ciocolata rasa, puneti zmeura si dati tarta la rece 2-3 ore.
Se portioneaza si se serveste!
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Ciorba de praz
Bucataras.RO

Ciorba de praz

Am preparat o ciorba de sezon si este tocmai buna, daca tineti post in perioada aceasta.

Ciorba de praz
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola