Tarta cu Crema de Cafea

Complexitate
redusa
Tarta cu Crema de Cafea

Ingrediente

  • 250 gr faina alba
  • 150 gr unt
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 125 gr zahar
  • Ingrediente crema:
  • 2 pahare lapte
  • ½ pahar cu cafea concentrata
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 oua
  • frisca (obtional)

Mod de preparare

Pentru inceput se incalzeste cuptorul.
Se framanta bine toate ingredientele de la aluat pana se incorporeaza bine. Din aluatul rezultat se intinde o foaie ce se pune intr-o forma de tarta mai mare unsa cu unt. Aceasta se pune la cuptor pentru aproximativ 15 minute la foc mic.

Intre timp se prepara crema: se amesteca ouale cu faina si zaharul. Laptele se amesteca bine cu cafeaua, dupa care se toarna incet peste amestecul obtinut inainte (oua+faina+zahar).

Compozitia obtinuta se pune la foc mic, dupa care se amesteca continuu pana se ingroasa. Se toarna crema obtinuta peste tarta, dupa care se mai lasa la cuptor aproximativ 30 de minute (la foc potrivit) si se opreste.

Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, dupa care se taie in portii potrivite.
Se poate servii cu frisca pe deasupra.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Desert cosulete cu crema de vanilie si fragi din dulceata
Bucataras.RO

Desert cosulete cu crema de vanilie si fragi din dulceata

Îmi place foarte mult crema de vanilie, mai ales când îi asociez fragii din dulceață, așa că am făcut...

Desert cosulete cu crema de vanilie si fragi din dulceata
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!