Tarta cu Budinca si Mac

Complexitate
redusa
Tarta cu Budinca si Mac

Ingrediente

  • Aluat
  • 380 g faina
  • 150-200 g zahar
  • 200 g unt (margarina)
  • 1 ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de vanilie
  • un varf de sare
  • Umplutura
  • 450 ml lapte
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 100 g mac
  • 80 g zahar mai putin daca praful de budinca are deja zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • aroma de lamaie

Mod de preparare

Amestecati toate ingredientele pentru aluat, ouale cu zaharul, untul mai moale, vanilia, un varf de sare, iar la sfarsit adaugati faina si praful de copt cernute impreuna. Va rezulta un aluat neted si bun de lucrat.

Impartiti aluatul, in doua. O parte 3/4 de aluat si o parte 1/4 aluat. Intr-o tava rotunda captusita cu hartie de cuptor (diametru 24-26 cm) intindeti aluatul (eu cu mana am facut), inclusiv pe pereti in sus circa 3 cm.

Umplutura:
Se amesteca praful de budinca + laptele rece + zahar + mac + vanilia si esenta de lamaie. Se pune pe aragaz sa fiarba, la foc potrivit catre mic, amestecand mereu. Cand se ingroasa budinca se da la o parte. Eu am mai pus si o lingurita rasa de amidon alimentar dizolvat in putina apa cand am facut crema... sa fiu sigura ca budinca se intareste bine la sfarsit. Se lasa sa se raceasca, sa fie calduta. Se toarna in tava, iar deasupra radem restul de aluat pe razatoarea cu gauri mari.

Se pune la copt la o temperatura 180 grade pentru 40-45 minute, iar cand s-a racit bine, se pudreaza si se serveste. A doua zi aluatul se inmoaie putin.
In reteta originala, la umplutura se puneau 2 plicuri de budinca si 750 ml lapte. Mie mi s-a parut cam mult si am facut doar cu un plic si a venit bine oricum.

La aluat in reteta se punea 1 plic praf de copt, eu am pus doar jumatate plic. Zahar am pus 200 g asa cum era in reteta, dar cred ca data viitoare pun mai putin... mi s-a parut destul de dulce. Daca vreti, faceti aluatul de tarta cu reteta voastra preferita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Biscuiti cu miere si lemon curd
Bucataras.RO

Biscuiti cu miere si lemon curd

Biscuiti cu miere si lemon curd
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola