Supa de Ananas cu Mango si Sorbet de Mere Verzi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supa de Ananas cu Mango si Sorbet de Mere Verzi

Ingrediente

  • Pentru supa:
  • 1 ananas mic
  • Pentru mango:
  • 200 g mango
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • Pentru sorbet:
  • 3 - 4 mere verzi (reteta originala mentioneaza 5 mere verzi insa mie mi s-a parut o cantitate prea mare)
  • 500 ml apa
  • 250 g zahar
  • zeama a 1/2 lamaie

Mod de preparare

* Se curata ananasul de coaja si de miezul lemnos. Se pastreaza patru felii subtiri pentru decor. Se paseaza restul pulpei in blender. Se pastreaza la frigider.
* Se curata mango, se pastreaza patru felii pentru decor iar restul fructului se taie cubulete.

* Se pun intr-un vas 100 ml apa si 100 g zahar. Amestecul de apa si zahar se fierbe la foc mic, amestecand continuu, pana la obtinerea unui sirop. Se ia vasul de pe foc si se adauga pulpa de mango taiata cubulete, amestecand bine. Se lasa amestecul sa se raceasca.

* Se spala merele, se scot cotoarele fara insa a decoji fructele. Se pastreaza patru felii subtiri pentru decor. Restul merelor se taie cubulete si se paseaza apoi in blender, alaturi de 500 ml de apa, 250 g zahar si zeama de lamaie. Amestecul rezultat se pune in sorbetiera (se respecta instructiunile fiecarui aparat in parte).

* Feliile de mango, ananas si mar pastrate pentru decor, se aseaza intr-o tava (eu le-am asezat pe hartie pentru copt) si se presara cu zahar pudra. Se caramelizeaza astfel fructele in cuptor.
* Se amesteca ananasul pasat foarte rece si compotul de mango.

* Se serveste in farfurii adanci, asezand in mijloc 1-2 linguri de sorbet de mere. Se decoreaza dupa preferinta cu fructe caramelizate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Desert prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni
Bucataras.RO

Desert prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni

Eu cand gasesc in piata fructe aromate si proaspete, de sezon, nu ma pot abtine sa nu iau o cantitate mai mare. Imi place...

Desert prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!