Suhaida

Complexitate
redusa
Suhaida

Ingrediente

  • Ingrediente crema:
  • 600 ml frisca Megle sau Hulala
  • 400 gr ciocolata menaj
  • 1 plic intaritor frisca
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Cosuletele de ciocolata:
  • 450 gr ciocolata menaj
  • 4 linguri apa
  • 20 gr rama (unt)

Mod de preparare

Preparare crema:

Punem 500 ml frisca la foc si adaugam la el cei 400 gr de ciocolata de menaj. Amestecam incontinuu pana ciocolata se topeste si lasam sa dea 3-4 clocote. Se pune crema la racit pana a doua zi la frigider.

Cum procedam cu cosuletele de ciocolata:

Ciocolata de menaj o punem la topit pe foc cu 4 linguri apa si cand e topita adaugam 20 gr rama. Ciocolata trebuie sa fie mai groasa sa o putem intinde in forme.

In forme punem folie alimentara si apoi cu ajutorul unei linguri punem in fiecare forma ciocolata in asa fel incat sa acoperim si peretii formei. Dam la racit formele cu ciocolata pana a doua zi.
In ziua urmatoare luam crema bine racita si il spumam la viteza maxima timp de 5 minute. Restul de 100 ml frisca ramasa o mixam si adaugam 1 plic de intaritor de frisca. Frisca batuta se adauga treptat cremei de ciocolata si mixam in continuare pana la omogenizare. Scoatem si formele care acum trebuie sa fie bine intarite, umplem interiorul cu crema de ciocolata si deasupra punem ciocolata topita ca si capac. Dam din nou la rece pana la intarirea capacelului apoi rasturnam suhaidele din forma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Prajitura cu cirese si crema de vanilie
Bucataras.RO

Prajitura cu cirese si crema de vanilie

   Aceasta prajiturica am facut-o combinand cam ce aveam prin frigider. Ciresele trebuiau consumate asa ca m-am...

Prajitura cu cirese si crema de vanilie
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola