Sufleu cu Migdale

Complexitate
redusa
Sufleu cu Migdale

Ingrediente

  • Pentru sufleu:
  • - 200 ml lapte
  • - 80 g faina 000 proaspat cernuta
  • - 40 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 80 g migdale decojite, fin macinate
  • - 40 g zahar
  • - 4 galbenusuri
  • - 6 albusuri
  • - 1 plic cu zahar vanilat
  • - sare de mare fin macinata
  • - 30 g unt pentru untat vasele pentru sufleu
  • - 3 linguri cu zahar pentru tapetarea vaselor pentru sufleu
  • Pentru decor:
  • - 30 g migdale fulgi
  • - 1 lingura cu zahar pudra (optional)

Mod de preparare

Mod de preparare:
- Se pune la fiert (la foc mic) intr-o cratita laptele, zaharul, zaharul vanilat, untul si un praf de sare, amestecand continuu cu ajutorul unei linguri din lemn. Cand amestecul ajunge aproape de temperatura de fierbere, se ia vasul de pe foc si se adauga faina ”in bloc”, amestecand rapid cu o lingura din lemn, pana cand compozitia se desprinde cu usurinta de pe peretii vasului si se formeaza ”o minge de aluat”. Aluatul pregatit se pune intr-un vas si se lasa sa se raceasca timp de 15 minute la temperatura camerei.

- Se pregatesc intre timp vasele pentru sufleu. Eu am folosit 8 vase pentru sufleu cu diametrul exterior de 9 cm, diametrul interior de 7, 5 cm si inaltimea 5 de cm. Vasele pentru sufleu se unteaza si se tapeteaza apoi cu zahar.

- Cand compozitia pregatita s-a racit, se adauga pe rand galbenusurile (nu se adauga un alt galbenus daca cel agaugat anterior nu a fost incorporat). Pentru acest timp de lucru, se poate folosi mixerul electric cu paletele spiralate.

- Se adauga migdalele fin macinate si se mixeaza compozitia timp de 20 de secunde.
- Albusurile se mixeaza pana se obtine o spuma consistenta.
- Albusurile spuma se incorporeaza in compozitia pregatita anterior.

- Compozitia se pune in formele pentru sufleu pregatite astfel incat sa nu depaseasca 3/4 din capacitatea acestora.
- Se presara la suprafata fulgi se migdale.

- Se coc in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade c, timp de 15 - 20 de minute (in carte este specificat timpul de 25 de minute insa mi s-a parut destul de mult). Eu am copt sufleurile 15 minute (lucrurile difera cu siguranta de la un cuptor la altul).

- Se serveste imediat (fierbinte) - dureaza aproximativ 1 minut pana ”pierde din inaltime”.
- Optional se presara la suprafata zahar pudra inainte de servire.
Reteta sufleului cu migdale am gasit-o in volumul 4 al colectiei ”Delicii in bucatarie - Dulciuri”.

Ingredientele mentionate sunt necesare pentru 8 portii.

Am folosit 8 vase pentru sufleu cu diametrul exterior de 9 cm, diametrul interior de 7, 5 cm si inaltimea 5 de cm.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Ciuperci cu ceapa verde,rosii cherry si smantana
Bucataras.RO

Ciuperci cu ceapa verde,rosii cherry si smantana

Un pranz rapid si delicios :)

Ciuperci cu ceapa verde,rosii cherry si smantana
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola