Puneti stafidele si siropul din muguri de brad intr-un bol si lasati stafidele la inmuiat cca 30 min sau mai mult, cat sa se imbibe bine cu sirop.
Spalati bine dovleacul, apoi stergeti-l.
Taiati dovleacul placintar in jurul coditei astfel incat sa obtineti un capac. Curatati-l de seminte si franjurii care ii tin, folosind o lingura.
Umpleti interiorul dovleacului cu 1 lingura stafide, 1 strat de prune uscate, presarati putina scortisoara si dupa gust, 1- 2 linguri de zahar vanilat sau miere. Continuati sa puneti stafide, prune, scortisoara, zahar vanilat / miere pana umpleti dovleacul si se termina ingredientele.
La sfarsit, stropiti totul cu esenta de vanilie si turnati siropul ramas de la stafide.
Acoperiti gura dovleacului, intai cu felii de gutui, apoi puneti si capacul decupat.
Asezati dovleacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul incins, pentru minim 1 ora, la 180 grade sau pana ce dovleacul este copt (dintii unei furculite patrunde cu usurinta in pulpa dovleacului).
Scoateti pe un platou si feliati in 4 bucati.
Serviti dovleacul aburind.
Cand am plecat de acasa, eram hotarata sa fac reteta Cristinei. In timp ce puneam in cos anumite ingrediente, am inceput sa...
Salata cu naut, peste si legumeCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii