St. Louis Gooey Butter Cake ( cu Branza Crema )

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
St. Louis Gooey Butter Cake ( cu Branza Crema )

Ingrediente

  • ingrediente pentru aluat
  • 250 gr faina
  • 1 lingura de praf de copt
  • 1 praf (virf de cutit) de sare
  • 125 gr unt inmuiat ca o crema
  • 160 gr zahar
  • 2 oua
  • 110 gr lapte
  • vanilie
  • ingrediente pentru crema de branza
  • 300 gr brinza crema (cea care se intinde pe piine ex Philadelphia sau alte marci) 2 oua
  • 160 gr zahar
  • zahar pudra

Mod de preparare

- pregatim aluatul amestecand toate ingredientele
- varsam aluatul intr-o tava 50*23 cm si o tinem in frigider cit timp pregatim crema de branza
- incalzim cuptorul la 180 °c
- amestecam branza cu zaharul si mixam adaugand pe rind cite un ou si abia cind acesta s-a incorporat bine adaugam si al doilea ou si iar mixam ca sa se incorporeze si el
- scoatem tava din frigider si varsam peste aluat crema de branza
- introducem tava in cuptorul gata incalzit si coacem 40-50 minute la 175-180° c sau pina cind marginile devin maroniu-auriu

Ca sa o putem servi, lasam prajitura sa se raceasca apoi o presaram cu zahar pudra si o servim taiata in bucati patrate.
Reteta aceasta se poate pregati si cu alt fel de aluat sau de umplutura vezi link-urile in engleza de pe internet (cu ciocolata, picaturi de ciocolata, cu dovleac, lamiie, cocos, aluat de la tortul red velvet si astea sunt doar citeva idei)

"The Gooey Butter Cake se pare ca a fost inventata prin 1930. Legenda spune ca un brutar de origine germana din orasul american St. Louis a gresit proportia ingredientelor (intre unt si faina) in timp ce pregatea aluatul unor biscuiti care se servesc linga cafea. Asa ca i-a iasit acest aluat. "scrie pe site-ul What's cooking America

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Zacusca de vinete cu ciuperci
Bucataras.RO

Zacusca de vinete cu ciuperci

Este cea mai buna dintre felurile de zacusca facute de mine!

Zacusca de vinete cu ciuperci
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola