Sorbet de Pepene Rosu

Complexitate
redusa
Sorbet de Pepene Rosu

Ingrediente

  • -500 g pepene rosu
  • -150 g zahar
  • -zeama de la 1/2 de lamaie

Mod de preparare

Luam pulpa de pe coaja, o curatam de samburi, o taiem bucati si o cantarim. Dupa care, pulpa o bagam la blender si o pisam bine.

Separat, intr-o oala punem sucul rezultat, de pepene rosu si zaharul. Lasam totul pe foc, pt 5 minute, pana se topeste zaharul. Nu se lasa la fiert compozitia! Dupa care luam oala de pe foc si lasam la racit siropul. Separat stoarcem zeama de la jumatate de lamaie.

Dupa ce s-a racit siropul adaugam zeama de lamaie si amestecam.

Compozitia o punem intr-o caserola si o bagam la congelator pt 12h (eu am bagat-o peste noapte).

Dimineata, scoatem caserola din congelator si taiem cu cutitul sorbetul. Luam cu o lingura din compozitie, o punem in paharul de la blender si o pisam, din nou.

Compozitia cremoasa, rezultata o aranjam din nou in caserola si dam caserola, la congelator pt alte 2-3 ore.

Pofta buna:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Frigarui de porc cu cartofi
Bucataras.RO

Frigarui de porc cu cartofi

Frigarui de porc cu cartofi
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!