Shortcake cu Frisca, Mascarpone si Capsune

Complexitate
redusa
Shortcake cu Frisca, Mascarpone si Capsune

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 285 g faina de grau alba
  • 3 1/2 lingurite praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 linguri zahar nerafinat
  • 75 g unt nesarat (82%) taiat bucati mici
  • 1 ou ecologic
  • 160 ml lapte integral
  • Pentru umplutura:
  • 500 g capsune
  • 100 g zahar demerara
  • 2 boabe enibahar macinate
  • un praf mic de nucsoara rasa fin
  • 50 g struguri de masa dulci taiati felii
  • 100 g mascarpone
  • 2 linguri de miere
  • 350 ml smantana pentru frisca neindulcita (sa nu fie vegetala)
  • 1 lingura extract de vanilie

Mod de preparare

Spalati capsunele, uscati-le apoi taiati-le felii. Intr-un bol puneti acestea cu zahar, enibahar si nucsoara. Amestecati bine apoi lasati deoparte. Preincalziti cuptorul la 220 c (gaz 7). Ungei o tava rotunda standard cu unt si tapetati cu putina faina.

Intr-un bol cu telul amestecati faina, sarea, praful de copt apoi transferati intr-un blender. Adaugati untul si pulsati aproximativ 15 secunde pana cand acesta este bine incorporat. Transferati amestecul inapoi in bol si faceti loc in mijloc. Puneti oul si bateti usor.

Turnati laptele peste acesta si cu o furcurita incorporati faina in lichide pana obtineti un aluat lipicios. Transferati acesta in tava si formati un cerc cu diametrul intre 23-25 cm. Coaceti pana cand o scobitoare introdusa in mijloc iese curata, aproximativ 15 minute - max 20. Lasati blatul sa se raceasca pe un gratar de racire.

Intr-un bol amestecati crema mascarpone cu miere si lasati deoparte. In al bol bateti frisca apoi incorporati extractul de vanilie. Puneti frisca si mascarpone in frigider pana cand blatul s-a racit.
Taiati blatul in jumatate.

Strecurati capsunele de sucul lasat cu zahar. Siropati cu acest lichid jumatatea inferioara a blatului taiat. Aranjati 1/2 din capsune, feliile de struguri apoi intindeti jumatate din frisca. Pe cealalta jumatate a blatului pe suprafata taiata ungeti cu mascarpone.

Cu grija asezati-o peste cealalta. Intindeti deasupra restul de frisca si aranjati bucatile de capsune ramase. Serviti imediat sau refirigerati.
Acesta este preferatul meu tort cu fructe. Imi place foarte mult si intodeauna am impresionat invitatii cu acest dulce. Are un aspect rustic dar este delicios.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor
Bucataras.RO

Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor

De ceva vreme am salvat in retete favorite aceast preparat al bucatarasului Costeo si m-am gandit ca ar fi timpul sa-l...

Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola