Shortcake cu Frisca, Mascarpone si Capsune

Complexitate
redusa
Shortcake cu Frisca, Mascarpone si Capsune

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 285 g faina de grau alba
  • 3 1/2 lingurite praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 linguri zahar nerafinat
  • 75 g unt nesarat (82%) taiat bucati mici
  • 1 ou ecologic
  • 160 ml lapte integral
  • Pentru umplutura:
  • 500 g capsune
  • 100 g zahar demerara
  • 2 boabe enibahar macinate
  • un praf mic de nucsoara rasa fin
  • 50 g struguri de masa dulci taiati felii
  • 100 g mascarpone
  • 2 linguri de miere
  • 350 ml smantana pentru frisca neindulcita (sa nu fie vegetala)
  • 1 lingura extract de vanilie

Mod de preparare

Spalati capsunele, uscati-le apoi taiati-le felii. Intr-un bol puneti acestea cu zahar, enibahar si nucsoara. Amestecati bine apoi lasati deoparte. Preincalziti cuptorul la 220 c (gaz 7). Ungei o tava rotunda standard cu unt si tapetati cu putina faina.

Intr-un bol cu telul amestecati faina, sarea, praful de copt apoi transferati intr-un blender. Adaugati untul si pulsati aproximativ 15 secunde pana cand acesta este bine incorporat. Transferati amestecul inapoi in bol si faceti loc in mijloc. Puneti oul si bateti usor.

Turnati laptele peste acesta si cu o furcurita incorporati faina in lichide pana obtineti un aluat lipicios. Transferati acesta in tava si formati un cerc cu diametrul intre 23-25 cm. Coaceti pana cand o scobitoare introdusa in mijloc iese curata, aproximativ 15 minute - max 20. Lasati blatul sa se raceasca pe un gratar de racire.

Intr-un bol amestecati crema mascarpone cu miere si lasati deoparte. In al bol bateti frisca apoi incorporati extractul de vanilie. Puneti frisca si mascarpone in frigider pana cand blatul s-a racit.
Taiati blatul in jumatate.

Strecurati capsunele de sucul lasat cu zahar. Siropati cu acest lichid jumatatea inferioara a blatului taiat. Aranjati 1/2 din capsune, feliile de struguri apoi intindeti jumatate din frisca. Pe cealalta jumatate a blatului pe suprafata taiata ungeti cu mascarpone.

Cu grija asezati-o peste cealalta. Intindeti deasupra restul de frisca si aranjati bucatile de capsune ramase. Serviti imediat sau refirigerati.
Acesta este preferatul meu tort cu fructe. Imi place foarte mult si intodeauna am impresionat invitatii cu acest dulce. Are un aspect rustic dar este delicios.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Penne cu crenvusti
Bucataras.RO

Penne cu crenvusti

Foarte bune.

Penne cu crenvusti
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!