Savarine cu frisca

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Savarine cu frisca

Ingrediente

  • 6 ouă de găină
  • 6 lg zahăr
  • un praf sare
  • 5 lg făină de grâu
  • 4 lg pesmet biscuiti simpli
  • Sirop:
  • 300 ml apă
  • 180 gr zahăr
  • 100 ml suc portocale
  • Frișcă:
  • 600 gr smântână 32%
  • 100 gr zahăr
  • In plus:
  • jeleu de zmeura
  • Pt uns formele de copt
  • ulei + zahar

Mod de preparare

Se separă galbenusurile de albusuri.

Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor.

Albușurile se mixează bine până devin albe si dense. Se adaugă zahărul mixand bine până se obține o bezea lucioasă, apoi se încorporează si gălbenușurile.

Se adaugă făina, adaudag alternativ si pesmetul de biscuiti și se amestecă ușor, cu ajutorul unei spatule.

Formele de copt se ung cu puțin ulei, apoi se presara cu puțin zahăr tos. Astfel, savarinele ies usor din forme după coacere.

Se coc la 170 grade C, timp de 30 -35 minute, până devin rumene.

Se scot și se lasă la racit în formele de copt. Apoi, se scot ușor cu ajutorul unui bat de frigaruie. Se lasă la temperatura camerei, pe un gratar de bucatarie, neacoperite, ca să se usuce până a doua zi.

Se pregătește siropul de portocale.

Într-un vas, se pune zahărul, apoi se adaugă apa. Se pun la fiert până se obține un sirop, apoi se adaugă sucul de portocale și se mai lasă 5 minute la fiert. După fierbere, se lasă la temperat, apoi se pune la rece până a doua zi.

Savarinele se lasa în siropul de portocale ca să absoarbă cât e necesar. Se scot pe hârtii de patiserie. La fiecare savarină se taie ușor un căpăcel, dar nu de tot.

Smântana rece se mixează cu ajutorul unui mixer până devine pufoasă. Se adaugă zahăr după gust (rețineți că sunt dulci si savarinele si siropul).

Savarinele se orneaza cu frișcă multă și se garnisesc cu jeleu de zmeura.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Schneider
5
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider